Vîlceanu: Din declarațiile lui Rușeț se vede o apropiere de PSD

Președintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, le-a transmis parlamentarilor care au votat legea de spirjinire a producătorilor de energie verde să demonstreze cu documente că nu au votat. Dan Vîlceanu a prezentat în conferința de presă documente din are rezultă că toți parlamentarii de Gorj, în afară de Severus Militaru, au votat din 2008 și până în 2012 legea certificatelor verzi. Dezbaterea pe acest subiect a fost declanșată de o declarație a fostului senator Ion Rușeț, care a spus că vinovat de această lege este PDL. Vâlceanu a mai spus la Radio Infinit că poziția adoptată de Rușeț este explicată printr-o apropiere de PSD.

Reporter: Ce scop are domnul Ion Rușeț prin aceste declarații?

D.V.: Nu pot să fac decât speculații. Având în vedere tot tabloul acesta: domnul Rușeț vine și face afirmații la dezbaterea PDL, a doua zi domnul Condescu vine și spune că domnii Călinoiu și Cârciumaru sunt salvatorii CEO și stâlpii județului și la câteva zile aflăm că USL va avea un pact de colaborare cu FNME, o comisie cu același domn Iulian Iancu...

Rep: Nu va avea, spune domnul Călinoiu.

D.V.: Eu știu că domnul Condescu nu s-a întâlnit cu domnul Călinoiu, ci cu premierul Victor Ponta.

Rep: Ce a avut de câștigat domnul Rușeț?

D.V.: Sindicatele nu sunt tocmai cea mai transparentă structură din România. Nu știu ce a avut de câștigat, dar nu cred că a fost în beneficiul dânsului deschiderea acestui subiect având în vedere că acum toți gorjenii știu cum a votat fiecare parlamentar de Gorj. Dacă privim în ansamblu am văzut o apropiere clară a sindicatelor față de PSD.

Rep: Așa vă explicați poziția.

D.V.: Da, așa mi-o explic.

Rep: S-a spus că domnul Rușeț v-a susținut pentru funcția de președinte la PDL.

D.V.: Probabil că m-a susținut. La momentul numirii mele ca președinte interimar a avut loc un vot, unde au participat toți președinții de organizații. Probabil că și susținerea domnului Rușeț a avut un rol, așa cum a avut și susținerea colegilor. Dar asta nu mă face să-mi neglijez partidul și să spun că orice relație personală e mai presus decât partidul. Primii mei prieteni sunt din partid.

Rep: Dar totuși reacția domnului Blaga nu a fost una care să vă ajute. Toată lumea a relatat declarațiile lui Ion Rușeț.

D.V.: Nu se războiește cu membrii de partid. Domnul Blaga i-a spus, ești la sindicat ocupă-te de lucrători. Când vii și acuzi, mai ales unul de-al tău, mai ales lucruri neadevărate trebuie să iei atitudine.

Rep: Credeți în colaborarea dintre PSD și FNME?

D.V.: Da, cred că e o înțelegere. Cred că înțelegerea nu este pentru situația mineritului gorjean, ci ce se întâmplă la Roșia Montană. Premierul are nevoie de susținerea sindicatelor pentru proiectul Roșia Montană. O să auziți în următoarele zile. Cred că este un demers strict de imagine în care Victor Ponta vrea să-și atragă susținerea sindicatelor din minerit.

Rep: Și dacă domnul Rușeț va continua cu declarațiile la adresa partidului și a dumneavoastră ce veți face?

D.V.: Dacă nu-i mai place să spună, iar organizația Turcinești, din care face parte, va lua o decizie.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: