Vîlceanu explică de ce nu-și asumă o candidatură la CJ

Liste separate de consilieri județeni, dar același candidat pentru șefia județului. Este planul „dreptei” ca să ajungă la conducerea Consiliului Județean Gorj. PNL, PMP și USR ar trebui să susțină același candidat, pe Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Fără PNL, nici PMP și nici USR nu ar avea nicio șansă să câștige, este de părere liderul liberalilor din Gorj, Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu susține că faptul că Iulian Popescu nu a fost până acum în lumina reflectoarelor nu înseamnă că nu ar avea șanse să câștige în fața lui Cosmin Popescu, actualul președinte al Consiliului Județean. „Cu toți candidații pe care mi i-am asumat am avut tot felul de discuții. La Motru, când am convenit să candideze Gigel Jianu, exact acesta era argumentul pe care îl aduceau anumite persoane: Domnule, nu e cunoscut și uitați că a câștigat. Inclusiv când l-am propus pe Marcel Romanescu, au fost prostii că face blat, nu va câștiga, ne-am asumat, am mers împreună în alegeri și am câștigat și la Târgu Jiu”, a spus Vîlceanu, la Radio Infinit, uitând să amintească de eșecuri gen Octavian Lupulescu sau Laurențiu Chivu.

Deputatul a explicat de ce nu își dorește el să-și asume o candidatură. Nu vrea să se supere ceilalți lideri de la PMP și USR. „Există o preferință a electoratului care consideră că ar trebui să vii cu oameni noi, care au avut succes în activitatea din privat și să fie altceva decât oamenii politici consacrați deja. Am ales această variantă a unui candidat din afara PNL tocmai pentru a avea șanse serioase și pentru a ne putea pune la masă și cu celelalte partide ca să fie o șansă reală să avem un candidat comun. Altfel, puteam să vin eu: Băi, vreau eu să candidez la Consiliul Județean și USR să spună: Dar de ce să fie președintele PNL și să nu fie președintele USR sau PMP candidat din partea acestor partide și atunci am ales această variantă să avem șanse reale să coagulăm această alianță, acest pol antiPSD. Nu venim cu o variantă doar pentru a încerca să adunăm voturile și de la celelalte două partide, ca să-i păcălim”, a mai declarat Vîlceanu.

În final, liderul PNL Gorj a adăugat că, fără partidul său, ceilalți din alianță nu ar avea nicio șansă să câștige Consiliul Județean: “Un candidat al PMP nu poate să câștige Consiliul Județean pentru că nu are în spate votul politic. Un candidat USR singur nu poate să câștige. Dacă am merge cu candidați separați, singurul care ar putea să aibă șanse să câștige ar fi PNL”.

Vizualizări: 1,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: