Vin banii pentru stadion

Aşteptarea a luat sfârşit. Guvernul a aprobat hotărârea prin care pentru stadionul de la Târgu Jiu vor mai veni încă cinci milioane de euro. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de Guvern de joi, iar lucrările rămase de executat nu sunt deloc puţine. Aşa că data finalizării investiţiei a fost amânată cu cel puţin patru luni.

După ce proiectul a fost întors de trei ori, guvernanţii l-au discutat şi l-au votat. „Este vorba despre asigurarea sumelor pentru finanţarea amenajărilor necesare pentru punerea în funcţiune a stadionului în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. Valoarea totală a acestor lucrări suplimentare care are o durată de patru luni este de 23,3 milioane de lei, din care 17,95 milioane lei sunt sume asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii, iar restul reprezintă finanţarea de la bugetul local al municipiului Târgu Jiu”, a explicat Nelu Vasile Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

 Lucrări făcute şi refăcute

Oficialul Guvernului a explicat care mai sunt lucrările de care mai este nevoie la arena sportivă de la Târgu Jiu: „Din aceste sume, vor fi făcute următoarele: realizarea unor ecrane de protecţie la foc pe toată înălţimea intersecţiei, construirea unei reţele de colectare din incinta amplasamentului predat, urmând ca primăria să realizeze bazinul de retenţie, pompele şi separator de hidrocarburi, lucrări de adaptare a pistei de atletism în scopul omologării acesteia şi alte lucrări care nu au fost iniţial cuprinse în proiectul iniţial privind alimentarea cu energie electrică, extinderea reţelelor exterioare de alimentare cu apă şi canalizare, refacerea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare menajeră şi realizarea de canalizare pluvială”.

23 de milioane de euro au fost investite până acum în stadionul de la Târgu Jiu pe care premierul Viorica Dăncilă chiar îl dădea ca finalizat la bilanţul după şase luni de activitate. 

Vizualizări: 1,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: