Vine pensia! Vicele din Brăneşti regretă viaţa de la primărie

Viceprimarul din comuna gorjeană Brăneşti, Nicolae Văduva, regretă că de anul viitor nu va mai fi la primărie, deoarece va ieşi la pensie. Spune că va fi un moment trist pentru el, dar îşi dă seama că are o vârstă şi trebuie să lase cale liberă tinerilor. Se va retrage la gospodăria sa din Brăneşti, de care se va îngriji împreună cu soţia, de asemenea pensionară, şi cu familia fiului său.

Viceprimarul din Brăneşti spune că regretă într-un fel că anul viitor va trebui să îşi ia rămas bun de la viaţa din primărie, dar vârsta îşi spune cuvântul şi este conştient că nu mai face performanţă, ca la vârsta tinereţii. Aşa că va lăsa treaba de la primărie în grija colegilor mai tineri care au căpătat experienţă şi care se descurcă.

Nicolae Văduva este de profesie contabil, meserie care i-a adus tot timpul un loc de muncă stabil. „O să ies la pensie anul viitor, după ce o să îmi expire mandatul. Chiar dacă sunt contabil de meserie nu am de gând să ţin contabilitatea la firme după pensionare. O să îmi petrec această perioadă alături se soţia mea, care este pensionară şi de familia fiului meu, care locuieşte împreună cu noi. Am un nepoţel la Brăneşti şi doi la Târgu Jiu, pe care îi vizitez ocazional”, spune Nicolae Văduva.

Agricultură cu sapa nu se poate

Ca fiecare om de la ţară, viceprimarul din Brăneşti are o gospodărie de care se ocupă zilnic, însă nu poate să spună că face agricultură. Nicolae Văduva este conştient că pentru a pune bazele unei afaceri în domeniu este nevoie de foarte mulţi bani, pentru că agricultură cu sapa nu se poate. „Viaţa la ţară este mai grea. Nu se poate trăi din agricultură, iar aceasta nu se poate face doar cu sapa. Agricultura, ca să spun aşa, e ca o loterie. E nevoie de foarte mulţi bani să pui ceva pe picioare, iar subvenţiile nu acoperă în totalitate cheltuielile necesare”, explică viceprimarul. Dacă până acum nu s-a apucat de afaceri, nici la pensie nu are de gând să pornească pe această cale, chiar dacă profesia l-ar ajuta destul de mult. „La pensie o să continui cu lucrările zilnice, din gospodărie pentru că nu am de gând să îmi găsesc o ocupaţie deosebită, cum ar fi să pun bazele unei afaceri”, mai menţionează acesta.

CONCEDIU

Chiar dacă, aşa cum declară, la primărie nu şi-a făcut un concediu de la un capăt la altul, atunci când avea ocazia petrecea câteva zile împreună cu soţia la staţiunile din Vâlcea, cum ar fi cea de la Băile Olăneşti. „Mergem acolo pentru tratament. Soţia, care este pensionară, are probleme renale, iar băile de acolo sunt recomandate şi pentru probleme de stomac”, mai spune viceprimarul.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: