Vineri, cea mai mare licitaţie pentru reabilitări de drumuri gorjene

Cea mai mare licitaţie ţinută vreodată pentru asfaltarea drumurilor din Gorj va avea loc vineri, 29 iulie. Circa 250 de kilometri de drum din peste 40 de localităţi ar putea beneficia de lucrări de modernizare prin Programul Naţional de Dezvoltare, Ministerul Dezvoltării alocând circa 300.000 de lei noi.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare, ministrul Turismului, Elena Udrea, a alocat 335,602 mii lei judeţului Gorj pentru modernizarea a 264 de kilometri de drumuri comunale şi săteşti şi pentru reabilitare unor străzi la oraşe. Printre cele 39 de localităţi în care se vor executa modernizări se numără Bălăneşti, Bărbăteşti, Bâlteni, Dăneşti, Glogova, Licurici, Negomir, Roşia de Amaradia, Rovinari, Săulşeşti, Urdari, Tismana, Turburea, Samarineşti, Stejari, Albeni, Vladimi, Arcani, Dragoteşti, Turceni, Câlnic, Borăscu, Novaci, Hurezani sau Cruşeţ.

Primarii, unii optimişti, alţii sceptici

Conform prevederilor Ordonanţei 105 aceste investiţii sunt făcute pe credit furnizor, cu garanţii guvernamentale. Asta înseamnă că firmele care vor participa la licitaţie vor avea acces la credite garantate de stat. Surse politice susţin că băncile sunt destul de sceptice, dată fiind criza care afectează sistemul bancar la nivel mondial, ceea ce ar putea duce la o amânare a licitaţiei de vineri, când sunt programate pachetele de lucrări aferente judeţelor Dolj şi Gorj.

Unii primari aşteaptă cu sufletul la gură aceste fonduri, mai ales că, aşa cum este cazul la Samarineşti, aproape că nu există drumuri asfaltate. Alţii sunt însă sceptici, cum este cazul lui Mihai Mazilu de la Târgu Cărbuneşti. „Normal ar fi să facem licitaţiile iarna să ne apucăm de lucrări primăvara. Dacă facem licitaţia acum, poate vor fi contestaţii, până se rezolvă, până se semnează contractul, intrăm în iarnă”, a spus Mazilu.

Vizualizări: 64

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: