Vineri, termen limită pentru înscrierea la concursul de la Finanţe

Cei care vor să ocupe unul din cele peste 200 de posturi scoase la concurs de ANAF la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj au termen până vineri, la ora 16.00, să opteze pentru un post. Acolo unde sunt mai multe opţiuni pentru un post, se va susţine concurs. La concurs pot participa cei 266 de salariaţi care au primit săptămâna trecută preavizele de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, care a fost desfiinţată.

ANAF a publicat încă de vineri posturile vacante în fiecare judeţ. În Gorj sunt peste 200 de posturi vacante, care vor fi ocupate de o parte din cei 266 de finanţişti trimişi în preaviz săptămâna trecută. Marin Ciumag, cel numit la şefia Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, a spus că data limită pentru efectuarea opţiunilor este vineri, 16 august, ora 16. Fiecare candidat poate opta pentru o singură funcţie. Dacă pentru acelaşi post vor fi două sau mai multe opţiuni, se va susţine concurs pe post.

Marin Ciumag a precizat că data concursului va fi stabilită vineri, după centralizarea cererilor. „Pentru funcţiile de execuţie, concursurile vor fi susţinute la Gorj, pentru cele de conducere la regionala de la Craiova”, a precizat Ciumag.

Examenul va avea o probă scrisă şi interviul. Cei care aspiră la funcţii de conducere trebuie să obţină cel puţin 70 de puncte din 100 posibile, iar personalul de execuţie poate promova cu doar 50 de puncte. În situaţia în care pentru un post de conducere/execuţie există o singură opţiune, examinarea nu se mai impune, făcându-se numirea în mod corespunzător, în condiţiile legii, pe funcţia publică pentru care a optat. Candidaţii declaraţi „admis” se numesc, în condiţiile legii, în funcţiile publice conform punctajelor obţinute, în ordine descrescătoare şi în limita posturilor vacante. La punctaje egale are prioritate candidatul care a obţinut punctajul cel mai mare la proba scrisă, iar dacă egalitatea se menţine, candidaţii aflaţi în această situaţie vor fi invitaţi la un nou interviu în urma căruia comisia de concurs va decide asupra candidatului câştigător.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: