Violul fals şi prejudecata de apoi

Noua turnură a cazului Dominique Strauss-Kahn versus camerista violată nu sunt de bun augur. Da, se pare că nu a fost viol. Dar, ca să acceptăm asta, trebuie să fim fair play şi să admitem şi faptul că alte două prejudecăţi îngrozitoare sunt pe cale să fie confirmate.

Prejudecata numărul 1: femeile sunt... Ah, nu pot s-o spun aici, că e ziar serios. Să zicem că fac sex pentru bani. Confirmat. Până şi surse din cadrul acuzării admit faptul că respectivei menajere i s-ar fi lăsat frecvent pe noptieră anumite sume reprezentând plata unor servicii sexuale prestate. Caz în care conducerea hotelului Sofitel ar fi frumos să se autosesizeze şi să-şi toarne nişte kilograme de cenuşă în cap. Până la urmă, Strauss-Kahn este un client de top a cărui imagine a fost prejudiciată grav de către o angajată a respectivului lanţ hotelier. Ca să nu mai zic că ce domn generos o să mai vină să se cazeze la Sofitel, auzind ce i se poate întâmpla dacă face sex cu menajera.

Prejudecata numărul 2: evreii sunt zgârciţi. Povestea e cam aşa: Strauss-Kahn şi camerista au convenit să facă sex pentru bani şi au făcut. Problema a survenit atunci când doamna a revenit în cameră, după plecarea clientului. S-ar părea că nu a fost deloc mulţumită de suma care îi fusese lăsată, neluaţi toţi. Totuşi, s-a gândit şi femeia că tocmai îl satisfăcuse pe şeful băncii mondiale. Ăla ţine banii, la dracu'! Dacă nici ăla nu lasă bacşiş ca lumea, atunci cine?

Şi aşa, cu satisfacţia că n-a fost infracţiune, ci doar un exerciţiu de confirmare a unor lucruri pe care lumea le tot insinuează de mii de ani, ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat: Strauss-Kahn a fost dat jos de la şefia FMI, iar menajera musulmancă prezentată până de curând drept ”femeie model şi mamă responsabilă” a fost adusă cu picioarele pe pământ. Că prea şi le ţinea prin aer.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: