Viorel Caragea nu a putut fi profesor la UCB

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” nu l-a putut aduce în echipa de cadre didactice pe Viorel Caragea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj, deşi a încercat din răsputeri. Caragea nu a putut fi cadru didactic la UCB nu pentru că nu ar fi vrut, ci pentru că nu a obţinut avizul din partea forurilor superioare. Acesta ar fi urmat să ţină seminarii la cursul de „Ordine şi Siguranţă Publică” din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Moise Bojincă, spune că i-a făcut lui Caragea propunerea de a fi colaborator al facultăţii începând cu acest an universitar însă şeful Inspectoratului de Poliţie Gorj nu i-a dat nici până în prezent un răspuns. Cert este că Viorel Caragea nu a refuzat la momentul respectiv propunerea. „Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Litere, la începutul anului universitar, a adresat rugămintea actualului inspector şef al IPJ Gorj de a intra într-o colaborare cu universitatea privind susţinerea unor seminarii. Nu a venit la facultate deşi iniţial şi-a dat acceptul. Faptul că nu a venit mă face să cred că nu a obţinut aviz din partea superiorilor săi”, a declarat Moise Bojincă, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice.

Făget, şi el colaborator la UCB

Caragea ar fi urmat să susţină seminarii la cursul de „Ordine şi Siguranţă Publică”, disciplina fiind predată acum de Ion Făget, fostul şef al SRI şi patronul unei firme de pază din Târgu Jiu. De altfel, nu este singurul cadru militar care predă la UCB, Marin Florea, un alt cadru militar din Gorj susţinând un curs de intervenţie. „Atât Ion Făget cât şi domnul colonel Marin Florea sunt colaboratori mai vechi ai instituţiei noastre. Disciplina la care urma să dea seminarii domnul Caragea, i-am dat-o domnului Făget şi am mai dat un curs de intervenţie domnului colonel Marin care este doctor în ştiinţe militare”, a adăugat Moise Bojincă. Potrivit decanului Facultăţii de Ştiinţe Juridice, cei doi sunt plătiţi în baza unui sistem de plată cu ora la fel ca şi ceilalţi colaboratori.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: