Avertisment din Cariera Tismana: Există risc de prăbușire, își asumă directorul

Semnal de alarmă în Cariera Tismana a Complexului Energetic Oltenia. Câțiva angajați au semnalat superiorilor că există oricând risc de prăbușire. Până acum, nu a fost luată nicio măsură, iar oamenii se tem să nu se repete la ei episodul din Cariera Alunu. „Noi am avertizat, își asumă directorul”, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.

Minerii care lucrează în Cariera Tismana au semnalat problemele de ceva vreme, însă nu s-a luat nicio măsură. Oamenii au avertizat că este risc de prăbușire în carieră. „Nu sunt respectate prescripțiile tehnice. Nu s-a ajuns chiar atât de departe. Sunt avertizări. Inclusiv colegi din sindicatul meu au avertizat că, la Tismana, există riscul de prăbușire, dar își asumă directorul. Noi am sesizat. Nu sunt situații în care să fie taluzele instabile cum e în zona Berbești și să introducă utilaje în acea zonă. Nu există un risc dincolo de absurd”, a mai spus Dumitru Pârvulescu.

Chiar dacă oamenilor din cariere le e teamă că ar putea trece și ei prin ce au trecut colegii lor din Vâlcea, Pârvulescu susține că riscurile nu sunt atât de mari în cadrul Complexului Energetic Oltenia. “Situația aceea delicată de la Cariera Alunu se datorează exclusiv chestiunilor tehnologice. S-a funcționat cum nu trebuia. Eu nu spun că în CEO nu sunt utilaje care funcționează dincolo de limitele din tehnologie, dar nu cred că nu e niciun nebun de șef de carieră în CEO să introducă un excavator din acesta de 1.400 într-o zonă cu fisuri, cu pericol iminent de prăbușire”, a declarat Pârvulescu, la Gorj TV.

Vizualizări: 3,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: