O gorjeancă vinde mai mult lapte decât tonomatele din piaţă

Rodica Bălăcescu din Drăguţeşti se ocupă de creşterea vacilor cu lapte din rasa Holstein de mai bine de 20 de ani. Femeia deţine cinci bovine care valorează peste 1500 de euro fiecare. Deşi întreţinerea lor este costisitoare, Rodica Bălăcescu spune că nu ar renunţa la animalele sale întrucât le iubeşte ca pe proprii copii. Zilnic, ea vinde câte aproximativ 100 de litri de lapte. Aceasta spune că face concurenţă tonomatului din Piaţa Rovinari întrucât are abonaţi fideli. Dacă vreţi să-i vedeţi animalele şi să-i aflaţi părerea în legătură cu preţul laptelui urmăriţi sâmbătă, la Gorj Tv, emisiunea “Ora de agricultură”, începând cu ora 10.00.

Rodica Bălăcescu are 65 de ani şi este din comuna Drăguţeşti. De mai bine de 20 de ani se ocupă cu creşterea animalelor şi mai ales a vacilor cu lapte din rasa Holstein. Animalele sunt însămânţate artificial, iar exemplarele sale valorează peste 1500 de euro, fiecare. Zilnic, obţine de la o vacă între 30-40 de litri de lapte. Deşi are cinci astfel de bovine, în permanenţă vinde aproximativ 100 de litri de lapte/zi. Rodica Bălăcescu este cunoscută în piaţa din Rovinari întrucât a ajuns să vândă mai mult lapte chiar şi decât un tonomat. Femeia spune că are abonaţi fideli şi că nu intenţionează să-şi achiziţioneze un astfel de aparat întrucât îi place să vină la piaţă cu laptele. “Zilnic, fac naveta la Rovinari. Merg cu nepoţii sau cu copiii, cu maşina. Deşi de la vacile mele obţin mult mai lapte, nu vând decât câte aproximativ 100 de litri de lapte/zi. Restul îl dau la viţei şi la porci sau îl folosesc la fabricarea produselor lactate necesare nouă şi copiilor. Nu îmi voi cumpăra tonomat pentru că de aproximativ 20 de ani merg cu lapte la piaţă. Am numai vaci din rasă Holstein, însămânţate artificial, şi sunt foarte mulţumită de beneficiile pe care le obţin de la ele”, a declarat Rodica Bălăcescu. Aceasta mai deţine şi 35 de caprine, comercializând astfel şi lapte de capră. 

ATAŞAMENT

Rodica Bălăcescu spune că nu ar locui niciodată la apartament întrucât nu ar putea renunţa la animale. “Am vaci de 17 ani şi nu mă lasă inima să le vând. Atât pe vaci cât şi pe capre le iubesc ca pe copiii mei. Pe toate le-am botezat şi de câte ori le strig pe nume vin la mine indiferent pe unde ar fi. Cred că n-aş putea să mă despart de ele indiferent dacă aş mai avea sau nu foloase de pe urma lor”, a declarat Rodica Bălăcescu.

Vizualizări: 666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: