Drum asfaltat la Urdari cu fonduri de Agenţia condusă de Hoară

Localnicii mai multor sate din Urdari vor uita de uliţele pietruite şi pline de noroi de fiecare dată când plouă. Până la sfârşitul lunii octombrie, aproximativ 2,5 km de drum vor fi asfaltaţi. Edilul a făcut rost de finanţare cu ajutorul deputatului Cosmin Popescu şi prin Agenţia de Dezvoltare a zonelor minieră condusă de Marcel Hoară. Constructorul susţine că este foarte mult de lucru, dar promite că va termina lucrarea în termen.

Până pe 30 noiembrie constructorul trebuie să asfalteze peste 2 kilometri de drum comunal din mai multe sate ale comunei Urdari. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 12 miliarde de lei. Edilul din Urdari aşteaptă de câţiva ani să primească finanţare pentru această investiţie. „Am aşteptat banii pentru această investiţie încă din anul 2008. Este vorba de asfaltarea a peste doi kilometri şi jumătate de drum comunal în două sate. Lucrările trebuie să fie gata până la 30 noiembrie şi valoare investiţiei este de 12 miliarde de lei vechi”, spune Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Constructorul promite că lucrarea va fi gata în termen. „Am văzut drumurile chiar înainte de licitaţie. Este mult de lucru, dar ne încadrăm în termen pentru finalizarea lucrărilor. Atâta timp cât sunt bani, lucrările se fac la timp”, spune Ioan Paşcu. Primarul a beneficiat şi de sprijinul deputatului Cosmin Popescu. „În ultima perioadă am cam pistonat la Agenţie pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. Trebuia să facem şi aici ceva şi sperăm ca lucrările să fie gata în termen, iar oamenii de aici să se bucure de drum”, spune Cosmin Popescu. Banii pentru această investiţie vin de la Agenţia pentru Dezvoltarea zonelor Miniere, condusă de Marcel Hoară. „Prin Agenţia pentru dezvoltarea Zonelor Miniere au fost realizate sute de investiţii în Gorj. Era timpul ca şi în Urdari să se facă ceva după ce în alte comune precum Bâlteni, Albeni şi altele, au fost asfaltate drumuri. Mă bucur să pot ajuta Gorjul pentru că îi înţeleg pe aceşti oameni care până acum au mers prin noroi că şi eu era la fel în copilăria mea în Gorj şi ştiu cât de greu a fost. De Sărbători vor avea asfalt la poartă”, spune Marcel Hoară.  

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: