Vlaicu pune cortul în stradă pentru semnături de la gorjeni

Liderul filialei judeţene a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Marius Vlaicu, a anunţat ieri că organizaţia pe care o conduce le va oferi posibilitatea gorjenilor în perioada următoare să semneze pentru proiectul de lege ce priveşte impozitarea averilor mai mari de 450.000 de euro.

El spune că din calculele făcute la partid reiese că anual s-ar aduna 3 miliarde de euro, suficient pentru pensii şi o parte din salarii, mult mai mult decât unele tranşe de la FMI, bani care ar urma să fie luaţi de la românii foarte bogaţi. Vlaicu spune că, astfel, şi aceştia ar da dovadă de solidaritate. Legea pentru care gorjenii sunt aşteptaţi să meargă la cortul ce va fi amplasat la Piaţa Centrală ar urma să fie aplicată timp de trei ani, perioadă în care calculele făcute de UNPR arată că la buget s-ar colecta 9 miliarde de euro.

„Proiectul de lege al UNPR nu se referă nici la averea globală – așa cum propune legea inițiată de Mugurel Surupăceanu, nici la cea ilegal dobândită sau imposibil de justificat prin veniturile obținute, ci la averea afișată. Aceasta este reprezentată de totalitatea bunurilor mobile și imobile dobândite de o persoană fizică privată în mod legal și impozitate conform prevederilor prezentului cod fiscal, dar care depășesc valoric suma de 450.000 de euro. De la lansarea proiectului au existat numeroase declarații de susținere pentru această inițiativă a UNPR: pensionari, salariați de la stat și din privat, persoane cu venituri mici și medii, economiști, societate civilă, oameni politici atât de la putere cât și din opoziție, în timp ce împotriva acesteia s-au declarat numai câțiva oameni de afaceri cu averi extrem de mari. UNPR Gorj consideră că, în această perioadă, românii au nevoie de solidaritate, iar politicienii trebuie să fie primii care să dea dovadă de unitate și de acțiune comună în interes național”, menţionează Marius Vlaicu, acesta spunând că, în următoarea perioadă, colegii săi din judeţ vor strânge semnături şi de la persoanele din mediul rural, care, evident, nu au ocazia să ajungă zilnic pe la cortul de la Piaţă pentru a iscăli în favoarea legii menţionate.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: