Vlaicu avea simptome de două săptămâni când s-a testat

Fostul președinte al UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a vorbit luni la Radio Infinit despre cum este să fii pacient Covid-19. Vlaicu spune că avea simptome de două săptămâni, timp în care s-a tratat la domiciliu. “Din păcate sunt confirmat pozitiv Covid-19. Mi-e greu să spun de unde am căpătat acest virus, cert este că de două săptămâni am fost răcit, o răceală puternică, am consumat apă rece într-o duminică, am făcut puțin sport, am transpirat și de atunci am început să tușesc, să am temperatură”, a spus Vlaicu.

Abia după două săptămâni și-a făcut testul Covid-19, practic după ce a aflat că un coleg al lui de birou de la Complexul Energetic Oltenia a fost testat pozitiv. “În prima săptămână am încercat să mă tratez cu antiinflamatoare, după care medicul de familie mi-a recomandat antibiotic și ulterior mi-a recomandat să fac raze la plămâni. Acolo s-a văzut că sunt suspect de pneumonie și Covid și a trebuit să fac testul”, a spus Vlaicu la postul de radio, menționând că se simte mai bine.

Vlaicu este angajatul Complexului Energetic Oltenia și este al treilea din biroul lui testat pozitiv. Dar, Marius Vlaicu nu a mai lucrat din aprilie, fiind fie în concediu de odihnă, fie în șomaj tehnic. Compania a făcut verificări și a constatat că acesta a fost la sediu ultima dată pe 8 mai, deși era în șomaj tehnic. A apărut astfel suspiciunea că el a fost sursa infectării colegilor săi, chiar dacă nu a fost primul diagnosticat. Vlaicu este și președinte la Crucea Roșie Gorj și a coordonat în această perioadă acțiunile de donare a echipamentelor de protecție către spitalele unde sunt tratați pacienți Covid, dar și de alimemnte persoanelor aflate în nevoie. “Dacă îmi amintesc, cred că am fost de două ori în trecere pe la birou să îmi iau niște documente, dar nu am stat foarte mult. Aveam declarația de deplasare la locul de muncă. Într-adevăr eram în șomaj tehnic când am fost să iau niște documente și am plecat. Nu cred că am făcut o ilegalitate”, a spus Vlaicu.

Acesta spune că nu are cum să își dea seama dacă el a fost sursa îmbolnăvirii. “Nu pot să vă spun exact dacă eu am fost sursa sau nu, pentru că este greu de spus”, a mai spus fostul lider UNPR Gorj, care acum activează în PSD. (A.A.)

Vizualizări: 3,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: