Vlaicu: Nu l-a chemat nimeni pe Răuţ la UNPR

Preşedintele Marius Vlaicu a infirmat ieri zvonurile potrivit cărora Ion Răuţ ar merge la UNPR Gorj. Oricum, Răuţ a declarat tot ieri că nu ar merge la un partid de un procent sau va merge decât atunci când Dan Ilie Morega va fi preşedinte deoarece este unul dintre puţinii oameni faţă de care are „obligaţii“. Morega nu este preşedinte, iar Vlaicu îi aminteşte că nu l-a invitat nimeni la UNPR.

Au apărut în presă tot soiul de nume, persoane care ar veni la UNPR. Faceţi oferte tuturor primarilor? Ultimul zvon ar fi primarul din Săuleşti.

Am discutat cu toţi primarii. Ca lider politic discut cu mulţi oameni şi le explic că UNPR este un partid de stânga, de centru stânga, care are două mari principii. Cât despre domnul primar de la Săuleşti, nu cred că vine la UNPR.

UNPR are un protocol cu PDL. Puteţi să luaţi primari de la ei?

Nu, este foarte clar specificat, nu putem lua primari de la ei şi nici PDL de la UNPR. Acum, în situaţia în care un primar demisionează şi se înscrie în UNPR, dar respectăm protocolul.

Vorbeaţi de o renegociere a protocolului cu PDL şi mă refer acum la câteva funcţii pe care dvs vi le doriţi în minerit?

De fapt nu este o renegociere pentru că noi am discutat atunci şi despre acest subiect, dar nu am pus pe hârtie, dat fiind că sunt sub coordonarea Ministerului Economiei, dar acum că dl deputat Morega este la UNPR lucrurile se schimbă. Atunci PDL avea trei parlamentari, noi niciunul.

V-aţi gândit la persoane pe care să le numiţi în funcţii?

Nu ne gândim la funcţiile de conducere, dar avem persoane calificate şi care lucrează în domeniu. Avem exemplul domnului Dumitru Iacob, care este un om cu exprtiză. Nu vorbim despre funcţiile de directori generali, poate de unele promovări.

Existau  informaţii potrivit cărora dl Ion Răuţ va veni la UNPR. Ieri a infirmat zvonul, ba chiar a spus că nu vine într-un partid de un procent, chiar şi dumnealui are 4, potrivit sondajului PSD. Cum comentaţi?

Ce spune dl Răuţ este responsabilitatea dumnealui, dar cine l-a chemat- Eu nu i-am făcut nicio ofertă dlui Răuţ. Şi vreau să-i amintesc că domnul Rădulescu, cel care a câştigat alegerile pentru PDL la Neamţ vine de la UNPR, dar nu a putut candida pe listele acestui partid. Cât despre rezultatul din sondaj, prietenia dumnealui cu dl Ciurel, cel care a făcut sondajul, spune multe.

A consemnat Maria BÎRCU

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: