Filip: Din sutele de angajați din Rovinari, poate 30% sunt din localitate

Drumul spre o dezvoltare sigură trebuie pavat cu facilități fiscale, deschidere maximă și primării unite în același scop: atragerea de investitori. Este soluția pe care o propune primarul din Rovinari, Robert Filip, pentru dezvoltarea zonei care încă este dependentă de minerit și energie. Edilul din Rovinari a adăugat că doar o treime din angajații care lucrează în fabricile din oraș sunt din Rovinari. Restul, din localitățile învecinate.

Culoarea politică diferită nu i-a împiedicat pe primarii din Rovinari și localitățile din vecinătate să colaboreze mai ales în găsirea forței de muncă ce a fost necesară pentru investitorii care au deschis primele fabrici în Rovinari. “Din sutele de angajați din Rovinari, poate 30% sunt din Rovinari. Restul sunt din localitățile din împrejurimi. Sunt peste 8-900 de oameni. Ne înțelegem cu toți primarii din apropiere chiar dacă nu suntem de la același partid. Asta înseamnă colaborare”, a declarat Filip, la Accent TV.

Cu toate acestea, primarul a admis că nivelul de salarizare este, în continuare, mai redus decât în Brașov, de exemplu, dar a promis că lucrurile se vor regla. “Cred că dacă ar avea toată lumea o deschidere maximă față de cei care vor să deschidă un loc, cinci, oricâte locuri de muncă... Noi am depășit orice barieră în deschidere. Am urgentat mult. Sunt oameni care încă nu sunt mulțumiți de nivelul de salarizare care este mai mic decât la Brașov, de exemplu, dar lucrurile se vor regla. Deschiderea maximă, facilitățile fiscale sau poate zece primării care se unesc să lupte în același sens pot să ajute la dezvoltare”, a mai spus primarul din Rovinari, Robert Filip.

Vizualizări: 1,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: