Vor să cucerească Giuleştiul!

Pandurii abordează meciul de sâmbătă cu Rapid ca pe o finală. Pustai caută prima victorie din istoria gorjenilor în Giuleşti, victorie care ar menţine echipa în traseul clar spre Europa. Pandurii ar trebui să meargă pe dictonul „acum ori niciodată”, având în vedere că nu au prins Rapidul într-o perioadă atât de slabă.

Rapid – Pandurii Târgu Jiu, stadion „Giuleşti”, Bucureşti, sâmbătă de la ora 21.30, în direct pe Digi Sport

Rapid: Pecanha – Voicu, Oros, Mardare, Coman – E. Dică, Grigore – Roman, Herea, Grigorie – Pancu.     Antrenor: Marian Rada.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Vlad – Anton, Nistor – Predescu, Răduţ, Nicoară – Matulevicius.         Antrenor: Cristi Pustai

Doborâtori de recorduri în ultimii ani, pandurii mai încearcă încă unul. Vor să câştige pentru prima oară în Giuleşti din a opta încercare. Momentul e cum nu se putea mai bun. Pandurii sunt echipa cu pretenţii în acest duel. Caută să-şi menţină locul 3 care duce în Europa, în timp ce rapidiştii trăiesc de pe azi pe mâine, exagerând puţin. Pandurii înfruntă în Giuleşti cea mai tare apărare a returului, cu doar un gol primit, dar şi cel mai ineficient atac. Rapidul a înscris doar un gol în 4 meciuri, şi acela un autogol al ieşeanului Creţu. Culmea, acel unic gol le-a adus rapidiştilor 4 puncte în acest retur!

Pustai se teme de Rapidul „şchiop”

E clar că Rapidul nu mai e echipa de la începutul sezonului. Au plecat foarte mulţi jucători de valoare în iarnă, printre care Teixeira, Goga sau Rui Duarte iar locul lor a fost luat de tineri ca Alexandru Coman sau Ciolacu. Chiar şi în formula de lux din tur, Rapidul a pierdut fără drept de apel la Tg-Jiu. A fost atunci un 2-0 fără emoţii al pandurilor care se menţineau la vremea respectivă în fotoliul de lider. Acum situaţia e diferită în sensul că pandurii pleacă cu prima şansă chiar şi în Giuleşti. Cu toate astea, Pustai respectă Rapidul rămas parcă fără busolă din iarnă. „Nu există meci facil în Liga 1. Dacă ne uităm la primul 11 al celor de la Rapid nu înseamnă că Abrudan şi Oros nu au jucat şi înainte, că Pecanha nu este un portar foarte bun, nu înseamnă că în zonă centrală Dică şi cu Pancu, Herea, Roman sau Ioniţă în faţă nu au jucat, sunt jucători care acum ceva vreme jucau pentru Europa League. Într-adevăr, fiind acele probleme financiare, e normal să nu fie o atmosferă foarte bună, dar la ora jocului să ştiţi că în general se uită de probleme. E o problemă de modul cum s-au pregătit pe o perioadă mai lungă şi aia ar putea să conducă la o formă a Rapidului care nu ar mai fi cea din sezonul trecut când se bătea la titlu. Deci nu putem să spunem că e un meci uşor”, crede Pustai care şi-a pregătit elevii timp de 8 zile la Sibiu iar ieri la Braşov. Pandurii ajung azi în Bucureşti pentru meciul de mâine seară de la ora 21.30.

„Am spus că mai sunt 11 finale, şi acest meci cu Rapid este o finală.”   Cristi Pustai

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: