Vor să închidă o şcoală aflată în modernizare

Este scandal într-un sat din Drăguţeşti, după ce directorul şcolii a anunţat că vrea să închidă o parte din unitatea de învăţământ. În timp ce directorul susţine că demersul vine din lipsă de copii şi, implicit, de bani, primarul îl bănuieşte că vrea să-şi apere postul şi ameninţă că va scoate tot satul în stradă în cazul în care şcoala se închide.

Şcoala din Urecheşti a fost prinsă în mijlocul scandalului. Este vorba despre o instituţie aflată în plin proces de reabilitare. Clădirea va fi modernizată până anul viitor, dar, şi până acum, s-au investit sume importante în lucrări de reparaţii şi reabilitări. Primarul Ion Popescu se opune categoric soluţiei ca şcoala să fie închisă.

„Şcoala de la Urecheşti nu se va închide niciodată cât Nelu Popescu va fi primar. Dacă directorul ia decizii fără să se consulte cu primarul... Este vorba despre un sat cu tradiţie. Au mai încercat să închidă această şcoală. Sunt părinţi foarte revoltaţi. Domnul director trebuie să vorbească cu toţi aceşti oameni în prezenţa primarului, să vedem ce are de spus cu această şcoală unde s-au făcut investiţii de 12 miliarde şi jumătate. Şcoala încă este în lucru. Am înţeles că vrea să mute copiii. Totul vrea să facă de capul lui”, a spus primarul, la Radio Infinit.

„O să scot tot satul în stradă”

Edilul susţine că nici părinţii nu sunt de acord cu această restrângere de activitate şi o astfel de decizie ar declanşa proteste în sat: „Am avut o discuţie şi nu ne putem înţelege pe această temă. Nu sunt de acord nici eu, nici domnii consilieri. Să vedem cum va închide acest om şcoala. Oamenii din satul Urecheşti sunt foarte revoltaţi. Eu nu îmi asum această închidere. Să răspundă! Dacă domnul director îşi asumă această închidere, eu nu sunt de acord cu acest lucru. Lipsa de copii, că e personal prea mult, că sunt profesori pe care îi plăteşte prea mult, că sunt profesori care nu trebuie plătiţi. Are catedră la I-IV, la Urecheşti. Acea nu se închide. O să scot tot satul în stradă, să vedem ce părere au şi oamenii”.

Nu sunt bani şi nici copii

De partea cealaltă, directorul şcolii, Cosmin Budulan, a explicat de ce trebuie restrânsă activitatea. „Se va restrânge activitatea, dar nu se va închide acea şcoală în totalitate. Nu avem numărul de copii. Suntem plătiţi în funcţie de costul standard per elev. Trebuie să ne încadrăm cu salariile, utilităţile, în banii primiţi de la Guvern. Suntem puşi în situaţia de restrângere a activităţii parţial, de această dată. Am făcut şedinţă cu părinţii. Şi eu sunt părinte. Nici eu nu aş fi de acord să se închidă o şcoală, dar ăştia sunt banii, cu ăştia lucrăm. Nu doresc să închid în întregime, că poate apar elevi în anii următori şi vom reînfiinţa clasele acolo. Catedra mea este pe postul de învăţător”, s-a apărat directorul.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: