Vot final pentru Brexit în Parlamentul European

Deputații din Parlamentul European urmează să aprobe Acordul de Retragere, printr-un vot programat miercuri, la ora 18:00 (19:00 în România)

În cadrul sesiunii plenare din Bruxelles, Parlamentul va vota Acordul privind Retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

Ursula von der Leyen - Președinta Comisiei Europene, Charles Michel - Președintele Consiliului European, Maroš Šefčovič - Vicepreședintele Comisiei Europene și Michel Barnier- Negociatorul-șef al UE pentru Brexit sunt așteptați să participe la dezbaterea cu liderii grupurilor politice, care va avea loc înaintea votului și va începe în jurul orei 16:15 (17:15 în România).


Votul din Parlamentul European are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit și după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituționale din PE. 

Pentru a intra în vigoare, Acordul de retragere dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit trebuie aprobat de către Parlamentul European cu majoritatea simplă a voturilor exprimate (Articolul 50 (2) al Tratatului privind Uniunea Europeană), înainte de a fi supus unui vot final (cu majoritate calificată) în Consiliu.


După vot, Președintele Sassoli va face o declarație în plen, urmând ca deputații britanici și liderii de grupuri politice să fie invitați pentru marcarea acestui moment, în cadrul unei scurte ceremonii în zona Yehudi Menuhin, în jurul orei 18:15 (19:15 în România).

Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: