Weber: Memorandumul lui Ciurel prevede 60 de locuri de muncă

Deputatul PSD Mihai Weber promite că va interveni la Ministrul Economiei pentru a urgenta demersurile în vederea efectuării de noi angajări la Minprest. Ba mai mult, spune că Laurenţiu Ciurel a prezentat, ieri, ministrului un memorandum pentru angajarea a aproximativ 60 de persoane. Asta în condiţiile în care administraţia CE Oltenia a promis soluţii pentru 310 din cei peste 900 de disponibilizaţi de la firmele sindicatelor.

Rep.: Problemele Complexului Energetic Oltenia se accentuează tot mai mult în ultima perioadă. Intenţionaţi să vă implicaţi în rezolvarea acestora dată fiind calitatea dumneavoastră de parlamentar?

M.W.: Permanent ţin legătura cu conducerea Complexului Energetic Oltenia. Marţi, am vorbit cu domnul Ciurel care a venit la Bucureşti pentru ca miercuri să se întâlnească cu ministrul Economiei. Domnul Ciurel a adus un memorandum în vederea efectuării de noi angajări la Minprest. Personal, voi urgenta şi eu demersurile în acest sens. În zilele următoare voi vorbi cu domnul ministru despre acest memorandum.

Rep.: În memorandum sunt prevăzute locuri de muncă pentru cei 300 dintre disponibilizaţi care în ultimii ani au dat terenuri la minerit?

M.W.: În memorandum se prevede ca în prima fază să se permită angajarea a circa 60 de persoane. Într-adevăr, peste 300 dintre disponibilizaţi trebuie reangajaţi întrucât au dat pământul la minerit, dar nu se vor putea face 300 de angajări deodată. Poate pe parcurs se va rezolva situaţia lor.

Rep.: Cum comentaţi zvonurile potrivit cărora parlamentarii USL de Gorj pun la cale înlocuirea lui Laurenţiu Ciurel de la conducerea Complexului Energetic Oltenia?

M.W.: Am auzit şi eu că nişte parlamentari urmăresc înlocuirea lui Laurenţiu Ciurel, dar nu cred că sunt de la PSD. Cu toate astea, nu poţi să ştii ce interese are fiecare dintre noi.

Rep.: Să înţelegem că dumneavoastră nu sunteţi unul dintre parlamentarii de Gorj care pun la cale înlocuirea domnului Ciurel?  

M.W.: Cu toată responsabilitatea vă spun că eu nu urmăresc ca Laurenţiu Ciurel să fie schimbat. Mie, personal, mi se pare a fi un om care se zbate şi care are intenţii bune. În plus, cred că e prea devreme ca să se gândească cineva la înlocuirea lui în condiţiile în care abia la sfârşitul anului se trage linie şi se face bilanţul.

Rep.: Un coleg de-al dumneavoastră spunea că Laurenţiu Ciurel nu trebuie asociat cu PSD-ul. Credeţi că asocierea dumnealui cu PSD-ul ar putea avea efecte negative asupra electoratului în condiţiile în care anul viitor sunt posibile noi disponibilizări în cadru CEO?  

M.W.: Laurenţiu Ciurel este manager şi nu ar trebui angrenat în politică, însă nu trebuie uitat că a plecat din PSD pentru că o urmă, o afinitate, tot rămâne. Este posibil ca asocierea dumnealui cu PSD-ul să aibă efecte negative asupra electoratului, mai ales că opoziţia nu stă degeaba. Sunt convins că va pune în spatele USL toate eşecurile din această guvernare.

Rep.: Cum comentaţi faptul că aproximativ 3000 de primarii PSD şi PNL sunt nemulţumiţi de reformele Guvernului Ponta şi că deja au demarat o primă formă de protest?

M.W.: Dacă primarii protestează înseamnă că sunt dinamici, vor să iasă din anonimat, se mai întâlnesc şi ei, se mai împrietenesc şi mai schimbă opinii. Lăsând totuşi gluma la o parte, cred că există neajunsuri. Nu sunt bani pentru investiţii şi este normal să fie nemulţumiţi.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: