Zâmbitorul Nikolic se umflă-n pene

De când a câștigat meciul cu CSM București, Slobodan Nikolic e tot numai un zâmbet. Antrenorul se umflă în pene și spune că are prea multă experiență ca să se streseze în momentele grele. ”Uitați-vă în CV-ul meu”, spune Nikolic care e încă nemulțumit de apărarea echipei sale.

Lui Nikolic i-a revenit zâmbetul pe buze după victoria la limită cu CSM Bucureşti. Antrenorul, care era în pericol de demitere în cazul unui eşec, are acum credit din partea conducerii.

Din nou veselie la Energia

”Nu am avut probleme înainte de meci, abia după meci au apărut unele dureri de cap cauzate de o ușoară stare de oboseală, dar eu sunt obișnuit cu presiunea. Această echipă este de doar trei ani în prima ligă, însă eu am în CV foarte multe meciuri de această natură și nu mă speri de ele. Eu voi spune jucătorilor înainte de meciul cu Oradea că trebuie să câștigăm, nu trebuie să ne spună conducerea că trebuie să facem asta. Presiunea nu mă doboară pe mine. Acum zâmbesc, e adevărat”, spune sârbul care are într-adevăr un CV bogat. A început să antreneze în 1995 şi a trecut pe la echipe din Serbia, Cehia, Rusia, Bulgaria sau Bosnia-Herţegovina. În Cehia şi Bulgaria a ieşit chiar campion.

Hiba e în apărare

Din cele 3 victorii ale Energiei din acest sezon, două au fost la limită, cu Dinamo şi CSM. Nikolic ştie care e principala ”bubă” a echipei. ”Avem în continuare probleme în apărare, am vorbit înainte de meci că trebuie să ne apărăm foarte bine la Martinic, Gallimore și Urucatu, iar eu n-am fost mulțumit decât de felul în care, preț de 5 minute, Stefan s-a apărat la Urucatu, care a fost și schimbat. Au știut că trebuie să se apere la Martinic și totuși acesta a marcat 24 de puncte. Trebuie să mai avem puțină răbdare cu apărarea. În acest moment echipa nu se apără așa cum trebuie, nu sunt mulțumit pe deplin. Sunt meciuri, unul sau două pe sezon, în care ambele echipe înscriu peste 100 de puncte și se câștigă la doar două puncte pe final, dar în baschetul actual apărarea este foarte importantă”, spune Nikolic iar cifrele îi dau dreptate. Energia e repetentă la capitolul apărare cu 711 puncte încasate în 9 meciuri. Doar Miercurea Ciuc şi Iaşi, echipele aflate pe ultimele 2 locuri, au defensive mai slabe ca trupa lui Nikolic.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: