Zece candidaţi pe un post de muncitor la Drumuri şi Poduri

Aproximativ 200 de persoane au cerut locuri de muncă la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj. Dintre aceştia vor fi doar 20 de muncitori pentru punctele de lucru din zonele Bărbăteşti, Runcu şi Negomir. Salariul lunar al unui muncitor este de 8 milioane de lei vechi la care se adaugă şi bonuri de masă în valoare de 2 milioane de lei.

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj face angajări ca urmare a numărului mare de contracte câştigate în urma licitaţiilor. După ce săptămâna trecută, au fost încadrate 10 persoane pentru punctul de lucru din zona Târgu Cărbuneşti, în perioada imediat următoare vor mai fi angajaţi cel puţin 20 de muncitori. “În momentul de faţă avem înregistrate în baza de date circa 200 de cereri. Vom angaja muncitori pentru diferite puncte de lucru din judeţ: Bărbăteşti, Runcu şi Negomir. Recent, am angajat o echipă formată din 10 persoane pentru Târgu Cărbuneşti avem încheiat un contract cu Hidroconstrucţia pentru refaceri carosabil. De fiecare dată, la angajare vor avea prioritate persoanele care locuiesc în zonele respective. Astfel, păstrăm toate cererile, iar atunci când deschidem anumite puncte de lucru selectăm dintre acestea”, a declarat Marius Bănică, directorul IDP Gorj.

CALIFICARE

IDP caută să angajeze muncitori calificaţi în meseriile de drumar, asfaltator şi pavator. “Aceste meserii sunt pe cale de dispariţie şi selectăm şi muncitori cu alte calificări, dar pe care îi formăm. În prima fază, toţi sunt angajaţi pe o perioadă de probă, între o lună şi trei luni, iar cei care sunt de calitate rămânând. În general, căutăm să avem un fond de forţă de muncă stabil”, a precizat Bănică.

PROBĂ

Cei care doresc să ocupe un post de muncitor la IDP trebuie să dea o probă de lucru şi să susţină un interviu. “Pe lângă abilităţile practice, vrem să vedem dacă au disponibilitatea pentru un program de lucru de 10 ore/zi, de luni până vineri”, a menţionat Bănică. De asemenea, orele suplimentare se plătesc. În prezent, IDP Gorj are un număr de 249 de angajaţi.                 

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: