Zece firme se bat pentru canalizarea de la Scoarţa

Localnicii din satele Copăcioasa şi Budieni din Scoarţa vor mai avea de aşteptat până când vor avea canalizare, apă şi drum asfaltat. Deşi sunt fonduri pentru realizarea acestor lucrări ele nu pot fi începute, licitaţia s-a ţinut, însă firmele descalificate au contestat în instanţă şi …au câştigat, semn că licitaţia nu a fost organizată tocmai în termeni legali.

Primăria Scoarţa a obţinut anul trecut o finanţare de 87 de miliarde de lei vechi pentru asfaltarea a şase kilometri de drum comunal şi introducerea de apă şi canalizare pe o distanţă de trei kilometri. La licitaţia organizată pentru acest proiect au participat 10 firme dintre care şase au fost descalificate. Nemulţumiţi, administratorii acestor firme au contestat în instanţă. „În ciuda faptului că am avut o ofertă foarte bună ne-au descalificat şi pentru că nu am înţeles de ce au făcut-o am contestat. Dacă am fi câştigat noi licitaţia făceam o economie de 20 de miliarde de lei vechi“, a precizat  Marius Oprescu, reprezentant SC. Agercon SA, firmă participantă la licitaţie.

 „Licitaţia a fost organizată perfect legal”

Sentinţa dată la sfârşitul săptămânii trecute a fost de partea lor. Primarul comunei Scoarţa nu a putut explica de ce instanţa a considerat că licitaţia nu a fost organizată în condiţiile legii. „Instanţa a hotărât anularea procedurii cum a hotărât şi CNSC nu ştiu de ce, dar vă spun că licitaţia a fost organizată perfect legal, a câştigat cel care a avut oferta cea mai bună respectiv Energoconstrucţia care a avut un preţ de 72 de miliarde de lei vechi, iar valoarea proiectului era de 87 de miliarde de lei vechi. O să organizăm din nou licitaţia”, a precizat Aurelian Cotârlău, primarul comunei Scoarţa.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: