Zeci de cadre medicale în prag de pensionare la Spitalul Judeţean

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu îndeplinesc condiţiile de pensionare, însă nu vor părăsi sistemul din cauza lipsei de personal cu care se confruntă unitatea spitalicească. Managerul Tiberiu Tătaru spune că li se vor prelungi contractele de muncă, perioadă în care se va pregăti demararea procedurii pentru scoaterea la concurs a posturilor respective.   

Aproximativ 55 moaşe şi asistenţi medicali vor mai lucra un an în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, deşi în momentul de faţă se află în prag de pensionare. „În momentul de faţă, circa aproximativ 55 de moaşe şi asistenţi medicali îndeplinesc condiţiile de pensionare la limită de vârstă. Pot să vă spun că, din cauza lipsei mari de personal, aceste contracte vor fi prelungite cu siguranţă, iar aproape de expirarea lor Spitalul Judeţean Târgu Jiu va scoate la concurs posturile respective pentru a angaja alte persoane. Din discuţiile purtate a reieşit că marea majoritate a celor ce îndeplinesc condiţiile de pensionare au fost de acord să mai lucreze un an în cadrul spitalului, mai ales că necesităţile de personal sunt foarte mari. În aceste condiţii nu se va perturba în nici un fel activitatea unităţii noastre”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Probleme de acest gen sunt şi în rândul medicilor, după ce foarte mulţi specialişti au ales cabinetelor private în defavoarea sistemului de stat. „În continuare, avem o carenţă şi în rândul medicilor, nu numai în ceea ce priveşte personalul cu studii medii. În momentul de faţă, suntem în discuţii cu mai mulţi medici pentru a-i convinge să lucreze în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, mai ales pe secţiile cu probleme”, a menţionat Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: