Zeci de candidaţi au contestat notele mici de la titularizare

Peste 50 de contestaţii au fost depuse la cele două centre de evaluare din Târgu Jiu de profesorii nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de titularizare. Cei mai mulţi candidaţi au contestat notele sub 5.00. În urma acestui concurs 116 candidaţi au primit note sub 5.00, 138 note între 5.00 şi 6.99 şi doar 72 de absolvenţi au trecut de bariera notei 7.00, necesară pentru a se titulariza.

La centrul de contestaţii de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” au fost depuse 25 de contestaţii, majoritatea la limbile străine. „Au fost contestate note mici, între 1.80 şi 4.90, însă au fost şi medii peste cinci de care candidaţii nu au fost mulţumiţi. Cele mai multe au fost cele cu media trei. Aici nicio notă peste şapte nu a fost contestată”, spune Valeriu Drulă, preşedintele centrului. Pentru re-corectare se va alcătui o altă comisie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc pe 21 iulie.

Potrivit inspectorului şcolar adjunct Gheorghe Mitescu, majoritatea posturilor titularizabile vor fi ocupate în prima etapă de repartizare în şedinţă publică, ce va fi organizată în zilele de 22 şi 25 iulie 2011. Conform acestuia, dintre cele 39 de posturi disponibile pentru candidaţii care au obţinut peste nota 7.00 la examenul de titularizare. „Vor rămâne câteva locuri la Şcoala Postliceală Carol Davilla, la Liceul de Muzică şi Arte plastice. Concurenţă mare este la matematică, unde există doar un post la o şcoală din Samarineşti şi şapte candidaţi care au obţinut peste 7.00 la titularizare”, spune Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: