Zeci de gorjeni sar în ajutorul lui Darius

Cazul băieţelului de 14 ani din comuna Roşia de Amaradia, care are nevoie de un transplant de plămâni, a mobilizat zeci de gorjeni din diverse instituţii ale statului din Bucureşti. Ieri, mama băiatului a fost sunată de oameni cu suflet mare pentru a-i spune că există o mobilizare generală la nivel de Bucureşti şi se fac toate demersurile necesare pentru ca Darius să fie pus pe o listă de aşteptare a transplantului de plămâni. Lupta va fi însă lungă şi grea, pentru că sunt 200 de români pe lista de aşteptare, iar statul decontează doar cinci cazuri pe an. Operaţia, care poate fi realizată doar peste hotare, costă 120.000 de euro.

Autorităţile locale din Roşia de Amaradia au reuşit să obţină pentru familie şi un sprijin financiar de 2.000 de lei. „Primăria s-a ocupat de întocmirea dosarului şi avem confirmarea că băiatul va primi un sprijin de 2.000 lei de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale Gorj având în vedere că băiatul suferă de o boală foarte rară. Foarte multe persoane au contactat-o ieri pe mama băiatului, a fost contactată inclusiv de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi este aşteptată cu braţele deschise la Bucureşti. Îmi doresc din suflet să rezolvăm acest caz şi băiatul să fie sănătos”, a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Darius Calotă are 14 ani și în urmă cu doi ani a fost diagnosticat cu hemosideroză pulmonară ideopatică, adică are plămânii îmbibați în sânge. Singura lui salvare este un transplant pulmonar care nu s-a mai realizat decât în Viena și în Marea Britanie. Situația este cu atât mai dramatică cu cât medicii au refuzat să pună cazul lui Darius pe o listă de așteptare în ideea că oricum nu mai are nicio șansă la viață.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: