Zeci de gorjeni se tratează natural la salina din Târgu Jiu

Zeci de gorjeni vin zilnic să se trateze în această perioadă la salina artificială deschisă în urmă cu două luni în municipiul Târgu Jiu. De efectele sale au beneficiat de la copii de trei luni până la bătrâni de 80 de ani. Toţi care i-au trecut pragul „Salinei din oraş” o recomandă pentru beneficiile sale. Chiar şi medicii îşi îndrumă pacienţii care suferă de bronşite, sinuzite, infecţii respiratorii sau răceli sezoniere spre această salină. O şedinţă durează 45 de minute.

Cei care suferă de boli respiratorii, vor să se imunizeze pentru perioada rece sau chiar să scape de depresii au găsit un loc pe măsură în salina din oraş. De două luni de când s-a deschis i-au trecut pragul persoane din Târgu Jiu, Motru, Bustuchin sau Bâlta. Managerul salinei Ciprian Tudoroiu spune că  peste 30% din clienţi suferă de astm. Petruţa Vulpe este din Bâlta şi a venit la salină pentru fiul său, în vârstă de şase ani. Băieţelul răceşte des şi preţul medicamentelor este foarte ridicat. „Copilul răcea foarte des şi am auzit că s-a deschis această salină în Târgu Jiu. Am venit deja de şapte ori şi mai trebuie să venim de trei ori. În acelaşi timp mă imunizez şi eu. Nu am mai fost la nicio salină din ţară, dar văd că cel mic a început să reacţioneze la acest tratament natural”, spune Petruţa Vulpe.

Scapi de medicamente

Tot pentru copilul său a venit la salină şi Ana Ciocârlie. Aceasta locuieşte din Târgu Jiu şi a auzit despre efectele salinei de la vecini. Chiar căuta un remediu natural pentru fetiţa sa în vârstă de patru anişori, care suferă de bronşită astmatiformă. „Am făcut o şedinţă de zece zile, am făcut o pauză de o lună şi am venit din nou. În octombrie am venit prima dată. Am ales această soluţie pentru că din două în două săptămâni mergeam cu ea la spital. Dar după şedinţele pe care le-am urmat aici am observat că se simte mai bine. În acest fel sperăm să scăpăm de medicamente, care sunt foarte

Scumpe şi poate nici nu sunt atât de eficiente”, menţionează Ana Ciocârlie.

Cei care păşesc în salină au parte de un cadru relaxant. „Avem parte de muzică ambientală, de o temperatură plăcută. Copiii au la dispoziţie jucării, cărţi de colorat, iar noi, părinţii putem să citim câte o revistă. Nici nu simţi când trec cele 45 de minute”, mai spune o mămică.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: