Zeci de gorjeni, victimele animalelor

Zeci de gorjeni au ajuns la spital din cauza muşcăturilor de câini sau pisici şi din cauza înţepăturilor de insecte. Deşi numărul celor care au devenit victimele animalelor a crescut în această perioadă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu nu a lipsit vaccinul antirabic, aşa cum s-a întâmplat în trecut. O parte din gorjenii înţepaţi de insecte au rămas internaţi.

La ambulatoriul secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu au ajuns în această perioadă zeci de gorjeni muşcaţi de câini sau pisici. Fie că este vorba de animalele de companie sau de cele fără stăpân, acestea au făcut peste 80 de victime într-o singură lună. La toate aceste persoane care au ajuns la spital unde li s-a administrat vaccinul antirabic. „În ultima lună au fost înregistrate aproximativ 85 de persoane care au fost muşcate în special de câini şi pisici. Aceştia au ajuns la spital şi li s-a administrat vaccinul antirabic şi au plecat acasă. În acest an am avut vaccin suficient şi nu au fost probleme. Recomandarea noastră ar fi ca toţi care sunt muşcaţi să vină la spital pentru a nu avea probleme”, a declarat Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Au fost foarte multe persoane care au avut de suferit şi în urma înţepăturilor de insecte. Mulţi dintre aceştia au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. „Au fost foarte mulţi gorjeni înţepaţi de insecte. Au venit la spital li s-a acordat primul ajutor şi au plecat acasă. Au fost şi cinci cazuri care au necesitate internare, însă viaţa nu le-a fost pusă în pericol”.

CĂLDURĂ

Medicii se aşteaptă ca în perioada următoare numărul celor care vor fi muşcaţi de animale sau înţepaţi de insecte va creşte o dată cu temperaturile ridicate.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: