Zeci de locuinţe sociale realizate la Ţicleni

Administraţia locală din Ţicleni a început demersurile pentru realizarea a circa 50 de locuinţe sociale pentru familiile fără casă din oraş. Locuinţele sociale vor fi realizate într-o clădire care în trecut a avut rol de internat pentru elevii liceului proveniţi din alte localităţi. Primarul Constantin Radu spune că investiţia se realizează din fonduri locale şi tocmai de aceea nu toate locuinţele vor putea fi realizate într-un timp scurt, însă va încerca să amenajeze în fiecare an câte un etaj.

Primăria Ţicleni vrea să reamenajeze unul din internatele liceului astfel încât să realizeze locuinţe sociale pentru familiile defavorizate din oraş. În următorii ani zeci de locuinţe vor fi înfiinţate, unele ar putea fi date în folosinţă chiar anul acesta, spune primarul Constantin Radu. În prezent, primăria încearcă să ia avizele pentru realizarea branşamentelor la gaze şi la energia electrică. "Realizăm aceste locuinţe sociale în fostul internat al băieţilor. Numai pentru branşarea la curent trebuie să plătim 50.000 lei. Încercăm să facem şi branşamentul la gaze. Clădirea este P+4 şi vreau să realizez acolo locuinţele sociale, să nu se aleagă praful. Avem şi solicitări de la cetăţeni pentru o locuinţă socială, 12 sunt depuse numai în ultima vreme de când s-a aflat că vom realiza investiţia la internat. Nu ştiu dacă se încadrează toţi solicitanţii”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Edilul a precizat că în primă fază va fi amenajat parterul clădirii unde vor fi înfiinţate 10 locuinţe, tip garsonieră. "Repartizarea se va face după anumite criterii, avem hotărâre de Consiliu Local în acest sens. În fiecare an vreau să fac câte un nivel, pentru că investiţia este pe fonduri locale şi nu avem bani atât de mulţi ca să facem tot internatul. Cum realizăm un nivel, cum îl dăm în folosinţă. Fiecare garsonieră va avea centrală, baie proprie, parchet, doar mobilier trebuie şi sunt bune de locuit. La nivelurile superioare vom încerca să facem şi câte un apartament pentru familiile mai numeroase. În prezent clădirea este racordată la apă, canalizare, mai trebuie gaze şi curent. Anul acesta sperăm să repartizăm garsonierele de la parter", a precizat primarul din Ţicleni.

Noii locatari vor trebui să plătească la primărie o chirie, care nu va fi foarte mare spun autorităţile, dar şi să-şi achite cheltuielile cu utilităţile.  

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: