Zeci de miliarde pentru refacerea terenurilor distruse de minerit

Complexul Energetic Turceni a prevăzut în proiectul de buget pentru acest an o sumă de 30 de miliarde de lei vechi pentru redarea în circuitul agricol a unor terenuri distruse de activitatea minieră. Alte 70 de miliarde de lei vechi sunt alocate pentru cumpărarea de terenuri în zonele unde vor fi extinse exploatările miniere din cadrul complexului.

Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni, a declarat că în acest an vor fi redate în circuitul agricol 130 de hectare de teren în echivalent: „Redarea unui teren distrus în circuitul agricol durează între trei şi cinci ani. Sunt mai multe faze, mai întâi se reface relieful, după care se cultivă mai mulţi ani cu o anumită tehnologie până la refacerea calităţii solului. În total, anul acesta complexul va reda în circuitul agricol echivalentul a 130 de hectare, aflate în diferite faze”.

Directorul economic al CE Turceni a mai precizat că procedurile de contractare pentru atribuirea lucrărilor vor fi finalizate în următoarele săptămâni, astfel încât refacerea terenurilor să înceapă în primăvară.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: