Zeci de milioane de euro băgate în infrastructura oraşului

Cine spunea că pe malul Jiului este criză şi că anul acesta nu vom prea avea parte de investiţii s-a înşelat. Cel puţin asta se poate înţelege din declaraţiile făcute ieri la nivel de municipalitate, declaraţii din care reiese foarte clar că Primăria Târgu Jiu va investi în 2009 peste 56 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii oraşului. Directorul tehnic Marius Ionescu a anunţat într-o conferinţă de presă că cea mai mare parte din banii respectivi provine din fonduri europene, fonduri care vor transforma oraşul într-un şantier începând din primăvară. Conform acestuia, lucrări pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, precum şi cele similare ce vor avea loc la drumul de centură de pe malul Jiului vor consuma mare parte din fondurile respective.

Ionescu afirmă că municipalitatea licitează luna aceasta lucrări de 35 de milioane de euro provenite din fonduri ISPA pentru a reabilita reţelele de apă, inclusiv cele de aducţiune din sursele Runcu şi Şuşiţa. Alte 24 de milioane de euro vor fi folosite din primăvară pentru realizarea unei şosele moderne de centură, care va porni din zona Romaneşti, va trece prin incinta fostului CET şi va urma cursul Jiului până în zona podului de la Turcineşti. Investiţia respectivă presupune şi realizarea unui drum pe fostul amplasament al căii ferate folosite înainte de 1990 de mocăniţă. Astfel, accesul spre Bârseşti-Tismana va fi mult uşurat, apreciază Ionescu, directorul tehnic precizând că municipalitatea îşi cere scuze încă de pe acum pentru disconfortul pe care îl vor crea lucrările respective şoferilor aflaţi în trafic.

„Lucrările pe care le-am început în 2008 continuă şi anul acesta pentru a fi finalizate. Continuă inclusiv amenajarea zonei centrale pentru că vremea permite efectuarea de lucrări în această perioadă. Continuă lucrările la cantina de ajutor social, la direcţia de impozite şi taxe de la gară, la podul peste râul Amaradia, aşa cum vor continua lucrările la realizarea lucrărilor de canalizare pe străzilor Plopilor, Mioriţei sau Minerilor. Să nu uităm cele 160 de unităţi locative din zona Narciselor, zonă în care recent s-au repartizat şi 100 de loturi pentru tinerii care îşi vor construi acolo case. Tot acolo vor fi ridicate 8 pavilioane cu câte şase locuinţe sociale, Toate acestea sunt lucruri la care se va munci anul acesta”, afirmă directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: