Zeci de pădurari disponibilizaţi de la ocoalele silvice

Un număr de 20 de angajaţi ai Romsilva din judeţul Gorj vor fi disponibilizaţi începând cu luna octombrie. Este vorba în mare parte de personal TESA, respectiv pădurari ai ocoalelor silvice din judeţ. Conducerea Direcţiei Silvice Gorj dă asigurări că va găsi soluţii pentru ca pădurarii să fie redistribuiţi pe alte posturi în cadrul instituţiei.

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva practică disponibilizări începând de luna viitoare la nivelul întregii ţări. Compania a înştiinţat organismul responsabil cu ocuparea forţei de muncă în privinţa disponibilizărilor care vor avea aloc la nivelul judeţului Gorj. “Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a primit o notificare de la Romsilva conform căreia începând cu 1 octombrie disponibilizează 20 de angajaţi din Gorj. Este vorba de 19 angajaţi-personal TESA şi un muncitor. La nivel naţional, 801 persoane vor fi afectate de concedierea colectivă. În motivare se precizează că această concediere este determinată de desfiinţarea locurilor de muncă ca rezultat al reorganizării activităţii prin aplicarea prevederilor actualei metodologii. Societatea este cu capital majoritar de stat”, a declarat Ana Maria Niculescu, director adjunct în cadrul AJOFM Gorj.

Alte disponibilizări

Conducerea Direcţiei Silvice Gorj precizează că va încerca reintegrarea celor vizaţi de concediere pe alte domenii în cadrul unităţii. “Am primit ceva dar încă nu le-am pus în practică. S-au mai redus din posturile de pădurari. Este o reorganizare internă a regiei, probabil nu va rămâne nimeni fără posturi. Sunt câţiva care vor fi redistribuiţi prin alte părţi, vor trece pe posturi de maiştri, mai pleacă la pensie”, a comentat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.   

Disponibilizări de toamnă face şi Hidroconstrucţia care spre finele lunii septembrie trimite acasă nu mai puţin de 159 de angajaţi. Concedierile nu se opresc aici. Societatea se confruntă cu o lipsă acută de activitate, drept urmare numărul celor concediaţi va ajunge la 339, conform spuselor reprezentanţilor AJOFM Gorj.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: