Zeci de părinți și-au făcut mutații pentru a-și înscrie copiii la Şcoala 4

Zeci de părinți din Gorj și-au făcut mutație la Târgu Jiu pentru a-și înscrie copiii la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Acestă unitate de învățământ a fost luată cu asalt de părinți chiar din prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare și în clasa I, iar acum pentru jumătate dintre copiii înmatriculați părinții și-au făcut mutații.

Peste 60 de părinți din cei 170 care și-au înmatriculat copiii la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu și-au făcut mutații. Aceștia au vrut neapărat să își vadă copiii la această unitate și au făcut tot posibilul pentru a fi înscriși în prima etapă, cea în care erau acceptați cei din circumscripție. Mulți dintre aceștia provin din Drăgoieni, Bălești sau chiar din Târgu Jiu. Aceștia nu au mai stat pe gânduri când a venit vorba de viitorul copiilor lor. Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Gorj, la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” au fost recenzați 44 de copii pentru clasa pregătitoare și sunt înscriși 81, iar pentru clasa I au fost recenzați 47 și sunt înscriși 91. Doar pentru unități precum Colegiul Național ”Spiru Haret” și Școala Generală ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu s-au mai făcut mutații, dar numărul acestora este foarte mic. Directorul celei mai solicitate școli din Târgu Jiu, Aurel Popescu, spune că în acest an se vor amenaja zece săli de clasă, ce vor cuprinde 250 de locuri. ”Părinții își doresc foarte mult această școală. Este un trend care vine din ultimii patru ani. În timp ce alte unități au pierdut câte o clasă, noi am făcut în plus”, afirmă Aurel Popescu. Directorul unității spune că motivul pentru care părinții solicită această școală este dat de dotarea materială sau de rezultatele obținute la concursuri pe parcursul timpului. ”Pentru siguranța elevilor avem supraveghere video, agenți de pază și suntem prima școală care are acces card. De asemenea, beneficiem de o bibliotecă ce numără 35.000 volume sau mobilier modern în toate sălile de clasă”, declară Aurel Popescu.

ÎNSCRIŞI

Pentru cele două clase s-au înscris  în această etapă 3951 de copii, 1428 pentru clasa pregătitoare și 2351 pentru clasa I. Azi este ultima zi de înscrieri pentru copiii din circumscripție.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: