Zeci de salariaţi Sind Jilţ Mătăsari au scăpat de concediere

Sind Jilţ Mătăsari, societate prestatoare de servicii pentru minerit, continuă programul de restructurare de personal. Deşi iniţial conducerea unităţii anunţase un număr de 174 de disponibilizări, acum a revenit cu o altă notificare către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj (AJOFM), prin care anunţă un număr mai mic de concedieri faţă de cel stabilit iniţial.

„Societatea Sind Jilţ a trimis o notificare prin care se specifică faptul că s-a redus numărul persoanelor disponibilizate de la 174 la 133. Este vorba de angajaţi din toate categoriile de personal”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Sindicalistul Ion Ruşeţ este de părere că reducerea numărului disponibilizărilor din Sind Jilţ a avut loc ca urmare a trimiterii în concediu fără plată a tuturor angajaţilor. “Cred că reducerea disponibilizărilor se datorează faptului că s-au acordat concedii fără plată pe o perioadă de 30 de zile. Astfel, toţi angajaţii care au rămas, pleacă prin rotaţie în concediu fără plată până în iulie, pentru că de la 1 august expiră contractul”, a precizat Ion Ruşeţ.

Sind Jilţ Mătăsari  prestează servicii pentru Complexul Energetic Oltenia. Disponibilizările au loc ca urmare a diminuării contractelor de prestări servicii.
Hidroelectrica disponibilizează  personal TESA

Şi Societatea Hidroelectrica sucursala Târgu Jiu disponibilizează în această perioadă 18 persoane. AJOFM Gorj a primit notificarea în privinţa disponibilizărilor. Angajaţii care urmează să fie daţi afară reprezintă personal TESA.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: