Zeci de salarii diminuate la Primăria Motru

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a declarat joi că în situaţia în care proiectul privind noua grilă a salarizării nu va trece pe 27 iulie, salariaţii nu îşi vor primi lefurile. Legea este în vigoare de la 1 iulie, astfel că urmările ei se vor resimţi la salariile din august.

Potrivit proiectului de hotărâre de la Motru, din cei 180 de salariaţi, 70 vor avea salariile diminuate. În plus, 55 de salariaţi vor beneficia de lefuri mărite. Restul rămân la acelaşi nivel de salarizare. „Am respectat legea, în lege este şi ierarhizarea funcţiilor şi limitele prevăzute. Dacă acest proiect de salarizare nu trece în şedinţa de Consiliu Local din 27 iulie, salariaţii nu-şi vor primi salariile. Noua lege este în vigoare de la 1 iulie, iar la începutul lunii august plătim salariile pentru iulie. Toate UAT-urile îşi avizează noile grile până la 30 iulie pentru ca începând cu 1 august să se calculeze salariile după noua grilă”, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

Cert este că proiectul a fost discutat miercuri în şedinţele pe comisii, funcţionarii apelând şi la un protest spontan pentru a influenţa decizia consilierilor locali. Numai că în şedinţa de comisii, consilierii PSRo au părăsit sala, iar aleşii PSD au spus că vor să discute în plen. Întrebat dacă, în situaţia actuală, consilierii vor vota acest proiect de hotărâre, Jianu a răspuns fără ezitare. „Da, eu cred că va trece pentru că a fost analizat, le-am explicat destul de bine despre ce este vorba în el. Va trece”, a spus Gigel Jianu, primarul Motru.

Vizualizări: 4,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: