Zeci de schimbări de directori la școlile din Gorj

Directorii şcolilor din judeţul Gorj sunt schimbaţi unul câte unul, chiar dacă delegaţiile acestora expiră la sfârşitul lui august. Fie că unităţile pe care le-au condus au înregistrat rezultate proaste la Evaluarea Naţională, la Bacalaureat sau pentru simplul motiv că vor să intre în concediu, aceştia sunt înlocuiţi în fiecare zi cu figuri noi. În acest ritm probabil toate şcolile din judeţul Gorj vor avea din toamnă directori noi.

Astfel, în ceea ce priveşte unităţile din municipiul Târgu Jiu schimbări s-au făcut la Liceul cu Program Sportiv, unde în locul lui Cornel Tigveanu şi adjunctului Narcis Cricitoiu au fost numiţi Gabriel Răscol şi Valentin Tâlvescu. La Colegiul tehnic „Ion Mincu” fosta directoare Dorina Popescu a venit din nou la conducere, în locul Iuliei Nănuţ. De asemenea, Dumitru Pasăre de la Liceul de Muzică şi-a dat demisia, în locul acestuia fiind numit Dumitru Ciortea, susţinut de USL. O înlocuire a avut loc şi la Şcoala Generală „Gheorghe Uscătescu” din Târgu Cărbuneşti, unde Ion Cioplea a fost schimbat cu Dănuţ Birău. La liceul din Ţicleni în locul Eugeniei Ungureanu, soţia fostului primar Ungureanu, a venit Mihai Istrate. Numirile făcute în decursul acestei luni sunt cu delegaţie, asta însemnând că noii directori vor rămâne pe funcţii până la organizarea concursului.

Schimbări la Motru

La Colegiul Tehnic Motru directorul Nicolae Ruşeţ, care este şi consilier PDL, i-a cedat locul Niculinei Chiţulescu, consilier USL în Consiliul Local Motru. Fostul director de la Colegiul Tehnic Motru, Nicolae Ruşeţ, dă de înţeles că ar fi fost obligat să îşi dea demisia. „Eu nu mai sunt director de la 1 iulie, când mi-am dat demisia. De asemenea, pe 12 iulie au schimbat-o şi pe directoarea adjunctă. Nu mai puteam fi director. Eu sunt şi consilier PDL la Motru. Noua directoare este consilier din partea USL”, spune Nicolae Ruşeţ. Nici adjuncţii de la şcolile generale din Motru, Gabriel Bălan şi Felicia Bejenaru, nu au scăpat de schimbări. Directorul adjunct al Şcolii Generale Nr. 2 Motru, Gabriel Bălan, a fost înlocuit cu profesoara Cristina Spiţă.

Nici directorii de la ţară nu au rămas pe funcţii. La şcolile generale din  Polovragi,  Cărpiniş, Stoina, Aninoasa s-au făcut de asemenea modificări la conducerea unităţilor. Astfel, George Ciocârlan şi Irina Niţescu din Cărpiniş au fost înlocuiţi cu Ion Lăcătuşu şi Ileana Popica, Nicolae Simionescu din Polovragi a fost înlocuit cu Adrian Georgescu. Mihaela Ionescu şi Ionela Ivancu vor conduce de acum înainte la şcoala din Stoina.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: