„Zestrea Domnițelor” la Biblioteca Județeană „Christian Tell”, moda de demult

Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, desfășoară, începând cu luna ianuarie, proiectul „Zestrea Domnițelor”. Acesta presupune o prezentare de modă, unde participanții trebuie să poarte ținute inspirate din portul tradițional.

 

Tema principală a evenimentului este creația vestimentară. Astfel, mai mulți tineri se vor lăsa purtați de imaginație pentru a impresona juriul prin creativitate și expresivitate.

Ținutele create vor conține elemente tradiționale, îmbinate cu stilurile acutale.

„Zestrea Domnițelor este un proiect de păstrare a identității locale, prin care tinerii descoperă din cărți, de pe cămășile populare sau de la bunicii lor, tainele cuprinse în cusături și împunsături ale acului, taine ce au fost meșteșugite pe iile din lăzile de zestre ale gorjenilor. Șoapte misterioase și voci duioase vor povesti din legendele locului iar participanții vor îmbrăca portul popular tradițional fiind o uzanță a vremurilor trecute. Tinerii au descoperit că portul tradițional specific a fost înlocuit cu haine moderne, odată cu trecerea anilor și evoluția modei vestimentare. Prin notele subtile ale stilului vintage și eleganța specifică acestui stil poate constitui un punct forte în dezvoltarea pe viitor de noi tendințe vestimentare” ,au transmis inițiatorii proiectului.

Vizualizări: 536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: