Afirmație: Sute de teze de doctorat sunt plagiate

Peste 200 de teze de doctorat sunt plagiate, afirmă preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Alma Mater", Anton Hadăr. El spune că a fost o ambiţie a unor politicieni să îşi scrie pe cartea de vizită ”doctor”. 


Sindicalistul susţine că după scandalul doctoratelor plagiate, titlul acesta nu mai este atțt de onorant fiind mereu suspiciuni.

 “A fost o ambiţie a unora dintre politicieni să îşi scrie acolo pe cartea de vizită ”doctor”. În unele cazuri, ca urmare a unor verificări, au fost dovedite aceste plagiate. Nu sunt atât de multe pe cât se preconiza. Sunt probabil câteva sute. Din ce ştiu eu, chiar puţine sute, spre 200, 200 şi ceva de teze dovedite a fi plagiate, însă, păcat este că s-a atârnat o greutate nefastă pe zona aceasta şi lumea chiar discută urât despre doctorate. Mă duceam la o teză de doctorat la Timişoara acum un an şi o distinsă doamnă pe aeroportul din Timişoara: ”Ce căutaţi pe la noi, domnule profesor?” Am o teză de doctorat. La care doamna zice: ”Domnule profesor, să nu fie de aia cu…”.Adică lumea crede că orice teză are problemele ei”, a declarat Anton Hadăr, luni, la Prima News.

El a precizat că vina pentru lucrările dovedite a fi plagiate aparţine şi conducătorului de doctorat. 

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: