Zile de campanie împotriva violenţei asupra femeii

Principalele instituţii din municipiu Târgu Jiu, de la Instituţia Prefectului până la Protoierie, şi-au unit forţele şi au organizat o campanie împotriva violenţei asupra femeii, ce durează 16 zile. Scopul acestei campanii este acela de a conştientiza cetăţenilor asupra faptului că violenţa în familie are efecte negative atât asupra vieţii de cuplu, cât şi asupra copiilor.

Astfel că, în perioada 25 noiembrie-10 decembrie 2008 se desfăşoară la nivelul Judeţului Gorj ,,Campania celor 16 zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii”. Vor fi desfăşurate o serie de acţiuni de informare şi prevenire prin amplasarea unui cort cu însemnele specifice de către Crucea Roşie din  România- Filiala Gorj, acordarea de servicii medicale gratuite, indicaţii şi sfaturi medicale, împărţirea de pliante informative pe tema violentei intrafamiliale, discuţii cu trecătorii. Astfel de activităţi vor avea loc atât în stradă cât şi în unităţile şcolare din municipiu şi nu numai.

În cele 16 zile, vor fi organizate mai multe seminarii pe tema violenţei intrafamiliale în care protagoniştii vor fi elevii din cadrul Grupului Şcolar Industrial Rovinari, Grupul Şcolar Bumbeşti-Jiu, femeile din Penitenciarul Târgu Jiu, persoanele de etnie romă, persoanele fără adăpost din cadrul Casei Iris, asistentele comunitare, mediatoarele sanitare. De asemenea, vor avea loc expoziţii de pictură cu tematică specifică campaniei la sediul Palatului Copiilor din Târgu Jiu.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: