Ziua de 7 Decembrie în istorie

În 1884 s-a născut Petru Groza, avocat și om politic român.

În 1941  Japonezii atacă flota militară a SUA staţionată în baza maritimă de la Pearl Harbour, în arhipelagul Hawaii din Oceanul Pacific.

În 1965 Papa Paul al VI-lea şi Patriarhul ortodox Athenagoras, revocă simultan excomunicarea reciprocă dintre cele două biserici crestine, care a fost în vigoare din anul 1054.

Atacul de la Pearl Harbor

Bătălia de la Pearl Harbor din data de 7 decembrie 1941 a fost un atac militar, dat prin surprindere, din partea Marinei Imperiale Japoneze împotriva bazei navale de la Pearl Harbor, Hawaii. Ca rezultat, Statele Unite ale Americii au intrat în al Doilea Război Mondial de partea Aliaţilor.

 Intenția acestui atac preventiv a fost să nu permită flotei pacifice americane să influențeze războiul din sud-estul Asiei pe care Japonia intenționa să-l poarte împotriva Marii Britanii, a Olandei și a Statelor Unite ale Americii.

Atacul s-a desfășurat cu 353 de avioane japoneze, lansate de pe 6 portavioane. În urma atacului, 4 cuirasate au fost scufundate și alte 4 avariate. Japonezii au mai distrus 3 crucișătoare, 3 distrugătoare, 1 puitor de mine și 188 de avioane. Peste 2.400 de oameni au fost uciși și 1.282 răniți.

Raspunsul americanilor al atacului de la Pearl Harbor au fost bombele atomice de la Hiroshima și Nagasaki.

Statele Unite ale Americii au intrat si au luptat în al Doilea Război Mondial pana la capitularea Japoniei.

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: