Ziua Mondială a Sănătăţii a fost sărbătorită de medici, politicieni şi pompieri

Ziua Mondială a Sănătăţii a fost sărbătorită, în Gorj, nu numai de cadrele medicale, ci şi de politicieni şi pompieri prin desfăşurarea unor activităţi în scopuri umanitare. După câteva ore de muncă, medicii gorjeni au fost anunţaţi ieri dimineaţă că sunt liberi, deşi semnaseră condica în momentul venirii la serviciu.
 Sub egida ,,Salvăm vieţi, pregătim spitale pentru situaţii de urgenţă,, de Ziua Mondială a Sănătăţii au fost promovate practicile ce pot fi introduse în orice unitate de îngrijiri medicale pentru ca spitalele să fie în siguranţă în timpul dezastrelor. În cadrul acestei acţiuni au fost dezbătute problemele cu care se confruntă unităţile spitaliceşti din Gorj. Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă i-a revenit sarcina de a instrui personalul medical în cazul calamităţilor naturale. Deoarece oamenii mizează pe faptul că unităţile de sănătate răspund eficient şi rapid în situaţii critice, serviciile de urgenţă din cadrul spitalelor trebuie să fie pregătite în orice moment pentru un eventual dezastru.
 Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului împreună cu pompierii au contribuit la înfrumuseţarea oraşului Rovinari, îmbogăţind spaţiile verzi.Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii pompierii au plantat puieţi de brad în curtea Spitalului Orăşenesc din localitate.

Medicii nu au ştiut că sunt liberi de Ziua Sănătăţii

 Medicii gorjeni nu au putut profita de o zi întreagă de repaus întrucât au fost anunţaţi că au liber abia la câteva ore după ce începuseră activitatea. De Ziua Mondială a Sănătăţii, angajaţii din sistemul sanitar au avut dreptul să lipsească de la serviciu. În Gorj adresa de la Minister prin care se comunica oficial că ziua de 7 aprilie este zi liberă pentru medici a sosit chiar ieri dimineaţă în jurul orelor 11. Astfel, o mare parte dintre cadrele medicale s-au prezentat la muncă şi au desfăşurat activitatea în mod normal până când li s-a dat vestea că pot pleca acasă. Dr. Marius Boeriu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Gorj ne-a declarat:,,Am venit toţi ca de obicei, la program, am semnat condica, însă la câteva ore după aceea a sosit o adresă de la Ministerul Sănătăţii prin care eram înştiinţaţi că suntem liberi.,,
 Excepţie au făcut medicii care lucrează în spitalele de urgenţă şi echipajele serviciilor de ambulanţă. Sistemul medical de urgenţă a funcţionat ca într-o zi de duminică, gărzile medicilor fiind făcute potrivit programărilor. Gorjenii care au avut şi ei drum la spital ieri, mai ales la Policlinică, au fost întorşi din drum pentru că nu au avut cu cine să stea de vorbă. Supăraţi că au dat bani degeaba pe autobuz, aceştia s-au întors la casele lor din diferite sate ale judeţului cu gândul că putea cineva să le spună mai din timp că ieri nu se lucra.


Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: