Ziua Porţilor Deschise la UCB

La Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a avut ieri loc „Ziua Porţilor Deschise Erasmus”. Programul se adresează studenţilor universităţii care vor să profite de bursele de studiu prin programul Erasmus. Anul trecut 25 de studenţi de la UCB au plecat cu burse în străinătate.

25 de studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu vor avea ocazia în acest an să studieze la una din cele 20 de universităţi partenere universităţii târgujiene. Ieri a fost prezentată oferta Erasmus, cu universităţile din cele nouă ţări partenere, precum Germania, Polonia, Italia, Turcia şi altele.

Acesta este cel de-al treilea an în care studenţii de la UCB au posibilitatea să efectueze o parte dintre cursurile universitare în străinătate. Anul trecut alţi 25 de studenţi au fost plecaţi la studii în străinătate. Pentru a putea beneficia de bursă, condiţia esenţială pe care studenţi trebuie să o îndeplinească este să aibă minim 7 nota generală în ultimul an de studiu şi să treacă de testele de limbă pe care le vor susţine. Studenţii  care vor obţine cele mai mari note vor avea şansa să plece cu bursă în străinătate. Cei care pleacă beneficiază de sume de bani cuprinse între 300 şi 800 de euro pe lună, în funcţie de ţara în care merg.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: