Zona Rânca, asaltată de turişti de când s-a deschis Transalpina

Staţiunea Rânca a fost plină de turişti în această vară, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii şapte ani. În week-end-uri, gradul de ocupare al staţiunii este de 100%, iar în timpul săptămânii se mai găsesc locuri de cazare.  Miile de turişti care au ajuns anul acesta în Rânca sunt din toate zonele ţării, chiar şi de peste hotare şi au ajuns în zonă pentru a vedea Transalpina.

De anul acesta se pare că Rânca nu mai este la mare căutare doar iarna, când iubitorii de schi vin aici să practice acest sport, ci şi vara. Chiar dacă este greu de crezut, acum Rânca a fost ocupată de turişti toată vară. În week-end turiştii cu greu au găsit unde să se cazeze, pentru că gradul de  ocupare al staţiunii a fost de 100%. Turiştii nu au venit aici pentru că în Rânca s-au schimba prea multe în ultimul timp, ci să vadă Transalpina.

Cabanierii spun că nu au văzut decât iarna atâţia turişti la Rânca. ”Pot să vă spun că de şapte ani eu nu am văzut niciodată atâţia turişti în Rânca. Toate week-end-urile au fost ocupate 100% în toată staţiunea. În timpul săptămânii a fost mai lejer, dar nici atunci nu am dus lipsă de turişti. De când  cu Transalpina au venit în zonă turişti. Toţi ajung aici pentru a vizita Transalpina şi aleg să se cazeze la Rânca. Toată vara am avut turişti ca pe timpul iernii, pentru că au ce să vadă. Tarifele au fost de extrasezon, în jur de 70 de lei camera dublă. Zona este minunată”, spune un cabanier.

Oamenii rămân impresionaţi

Cei care ajung în Rânca rămân impresionaţi de frumuseţea zonei. Cred că Rânca are potenţial, dar este nevoie de o mai bună promovare, pentru că toţi vin pentru Transalpina şi descoperă cu plăcere şi Rânca. ”Noi am venit să vedem Transalpina care este o minunăţie, ceva minunat. Este mult mai frumos decât Transfăgărăşanul. Am descoperit în felul acesta şi zona Rânca. Este o zonă care are potenţial, dar ar mai trebui investit şi promovat. Este destul de aglomerată, dar peisajele sunt minunate. Pot să vă spun că şi preţurile la cazare sunt foarte bune”, spune un bucureştean.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: