Zvonurile îi aduc din nou pe Mergea, Ciolocoi şi Işfan la ISJ Gorj

Nicolae Mergea, Mădălina Ciolocoi sau Ion Işfan ar putea reveni la Inspectoratul Școlar Județean Gorj în condițiile în care se va lua decizia ca șefii de deconcentrate să fie schimbați după preluarea Guvernului de USL. În momentul de faţă conducerea Inspectoratului este asigurată de profesorii de matematică Justin Paralescu şi Gheorghe Mitescu.

La doar câteva zile după căderea Guvernului au început să fie vehiculate numele celor care vor prelua conducerea ISJ Gorj. Surse din cadrul instituţiei spun că viitorul ministru al Educației, Corina Dumitrescu, pe mâinile cui se va afla în următoare perioadă învățământul românesc, va face schimbări în învăţământul gorjean chiar în următoarele două săptămâni. Pentru postul de inspector şcolar general, ocupat acum de profesorul de matematică Justin Paralescu, se vehiculează trei nume, precum cele ale foştilor inspectori Nicolae Mergea și Ion Isfan şi cel al directorului Colegiului Naţional ”Ecaterina Teooroiu”, Gheorghe Nichifor, care candidează şi pentru o funcție de consilier judeţean. De asemenea, pentru postul de inspector școlar general adjunct, pe care se află Gheorghe Mitescu, se vehiculează numele Mădălinei Ciolocoi. Nicolae Mergea, Ion Istfan și Mădălina Ciolocoi au mai deţinut funcţii de conducere în cadrul ISJ Gorj, făcând parte din echipe diferite. Ciolocoi ar fi preferată pentru poziția de inspector general adjunct, pe care a mai ocupat-o când la cârma instituției se afla Dorin Tașcău. Tot postul de inspector școlar adjunct a deținut-o și Ion Isfan, însă a rămas numai cu funcția după ce în organigrama instituției a rămas un singur general adjunct, respectiv Gheorghe Mitescu. Chiar dacă a apelat la instanță în speranța că va reveni pe post, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Inspectorii, în pericol

Surse din instituţie spun că actualii inspectori de specialitate din cadrul ISJ Gorj vor rămâne în continuare pe poziţii până la vară, după care se va decide şi soarta acestora. Se  spune că nu toţi inspectorii vor fi schimbaţi, ci doar o parte dintre ei, cei numiţi pe criterii politice. Se mai zvoneşte că în scurt timp vor apărea schimbări şi în ceea ce priveşte clasa pregătitoare, care va funcţiona la grădiniţă, nu la şcoală, De asemenea, o altă decizie a viitorului minister ar viza cotizaţia către sindicate, care ar putea fi reţinut din nou pe stat.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: