"Ţundrea II" îşi caută dreptatea la Tribunal

Tribunalul Gorj a luat ieri în discuţie cererea de revizuire a pedepsei pe care a primit-o un gorjean acuzat de crimă şi care a făcut inclusiv greva foamei în spatele gratiilor pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Ion Tudor Gheorghe a fost arestat şi eliberat, apoi rearestat, într-un caz care vizează uciderea unei bătrâne. El a fost reîncarcerat anul trecut în baza unei condamnări definitive de 23 de ani de închisoare. Bărbatul era de trei ani la muncă în Italia şi s-a predat carabinierilor, el declarând şi acum în faţa instanţei că nu a ştiut niciodată că a fost condamnat sau că nu ar fi trebuit să plece din ţară.

De când a fost reîncarcerat, el a sperat mereu să fie din nou liber mai ales că în Gorj a mai existat un precedent. Cazul respectiv a fost comparat cu cel al lui Marcel Ţundrea, gorjeanul care din 25 de ani de puşcărie a făcut 12 până când o instanţă l-a pus în libertate, considerându-l nevinovat pentru uciderea şi violarea unei minore în vara lui 1991. Ambele anchete au fost efectuate de acelaşi procuror, celebrul Ion Diaconescu, blamat în presă pentru felul în care şi-ar fi făcut treaba, dar, surprinzător, nesancţionat de şefii săi, semn că în dosare pot să existe probe care să îi susţină acuzaţiile, mai ales că există şi judecătorii care au pronunţat sentinţele.

Ion Tudor Gheorghe a adresat numeroase memorii la diferite organisme şi instituţii, el explicând acum în faţa judecătorului de caz că nu i-au fost audiaţi doi martori. El a menţionat că niciodată nu s-a sustras anchetei, chiar dacă pentru asta a trebuit să stea după gratii mai mulţi ani de zile. Bărbatul susţine că în ziua în care s-a produs crima de care este acuzat el era la Runcu şi ajuta la construirea unei case. Atât avocatul său, cât şi reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au cerut ataşarea dosarului de fond la dosarul de acum, procesul urmând să continue în următoarele luni la Târgu Jiu. Cazul respectiv a fost comparat cu cel al lui Marcel Ţundrea, gorjeanul care din 25 de ani de puşcărie a făcut 12 până când o instanţă l-a pus în libertate, considerându-l nevinovat pentru uciderea şi violarea unei minore în vara lui 1991.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: