Rogerio Abreu vrea să rămână trei ani la Pandurii

La antrenamentul de duminică al echipei Pandurii s-a alăturat lotului şi atacantul brazilian Rogerio de Jesus Abreu venit direct din Brazilia împreună cu impresarul său. Atacantul de 28 de ani a precizat că a jucat în ultimele trei sezoane la brazilienii de la Portuguesa, în campionatul Braziliei, de acolo de unde au venit la Pandurii şi Cardoso şi Tremonti. Jucătorul brazilian se află într-o perioadă de evaluare la fel ca şi ceilalţi jucători care s-au alăturat lotului, urmând ca după cantonamentul din Austria tehnicianul Pandurilor să se decidă asupra posibilităţilor acestuia. 

Brazilianul Rogerio de Jesus Abreu are 28 de ani, 80 kg și 1,83m și a evoluat în ultimele trei sezoane doar la Portuguesa. Acesta a mai evoluat în anii trecuţi în Europa, între 1999 și 2001 jucând la Cruzeiro după care s-a trasferat la elvețienii de la FC Thun, pentru care a marcat 10 goluri în sezonul 2001-2002. În perioada 2002 – 2007 a evoluat la echipe de ligi inferioare din Brazilia iar din 2007 a semnat cu Portuguesa. 


Reporter: Cunoşteai ceva despre Pandurii înainte de a veni la Târgu Jiu, ştiai pe cineva de aici?
Rogerio Abreu: Am venit cu încredere la acest club știind că este unul bine organizat din ceea ce mi s-a spus şi că e unul la care pot să fac o bună treabă. Îmi doresc să joc cât mai bine aici şi cred că voi putea după ce am văzut azi. Pot să zic că am auzit lucruri bune despre Pandurii. Știu că nu au fost probleme cu ceilalți jucători brazilieni care au venit aici şi sper să nu fie probleme nici pentru mine de acomodare. Mi-a plăcut orașul Târgu Jiu și sper să mă acomodez cât mai repede şi la echipă.
Rep. : Dar despre fotbalul din România ştiai ceva înainte de a veni la Târgu Jiu, cunoşti fotbalişti români?

„Fotbalul din România este foarte bun şi competitiv”

R. A. : Fotbalul din România este foarte bun şi din câte ştiu competitiv. Dar ştiu că este puțin diferit de cel din Brazilia. În România se joacă în viteză, cu multă tehnică, dar și forță cu forţă. Sper să mă pot adapta condițiilor fotbalului de aici cât mai repede și să fac un sezon bun cu Pandurii. În ceea ce priveşte jucătorii de aici, îmi aduc aminte că cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor a jucat la un campionat mondial, cel din America din 1994, dacă nu mă înșel. Știu că este un mijlocaș central foarte bun, un număr 10 care a făcut diferența la acel Mondial, dar nu-mi amintesc acum bine numele lui.
Rep. : Este vorba de Hagi cu siguranţă....
R. A. : Da, el este. Un mare fotbalist, Hagi, păcat că nu mai joacă. Parcă era brazilian de-al nostru aşa de bine juca.

Brazilienii îl ajută să se adapteze 

Rep. : Am observat că discuţi mult cu brazilienii din lot, te avantajează faptul că mai sunt în lotul echipei Pandurii brazilieni şi portughezi?
R. A. : Contează foarte mult pentru mine că mai sunt și alți jucători brazilieni în echipă. Mă ajută foarte mult să mă adaptez aici, ei știu limba și mă pot ajuta și în relația cu cei de la club sau cu coechipierii. Într-un cuvânt, mă ajută foarte mult să mă 
adaptez mai repede la Pandurii. Dacă ei s-au adaptat repede cred că mă voi adapta şi eu rapid. 
Rep. : Ai mai jucat pe continent în urmă cu mulţi ani, cum a fost atunci contactul tău cu fotbalul din Europa?
R. A. : Am mai jucat în Europa, dar în Elveția, la FC Thun. M-am adaptat foarte bine și atunci, am avut evoluții foarte apreciate acolo, dar anul următor am avut o ofertă mult mai bună din Brazilia și m-am întors acasă. Sunt însă în România pentru prima dată, dar mi-a plăcut și aș vrea să rămân mai multă vreme aici.

Va semna un contract pentru trei ani 

Rep. : Când crezi că vei semna un contract cu Pandurii, ce ţi s-a spus în acest sens, ai purtat discuţii cu conducerea?
R. A. : Am pregătit o variantă de contract pentru trei sezoane, dar trebuie să mai discutăm aceste lucruri cu președintele clubului şi am înţeles că nu e în ţară. Nu am discutat încă față în față cu președintele, dar am înțeles că a urmărit DVD-urile mele și i-au plăcut, așa cum i-au plăcut și antrenorului. Cei doi impresari au disutat despre transfer și acum așteptăm răspunsul președintelui. Sunt încrezător în realizarea acestui contract pentru trei sezoane. În principiu, după ce voi efectua vizita medicală, voi semna și contractul dacă vom puta purta acele ultime discuţii.
Rep. : Ai aflat că preşedintele Pandurilor este în acest moment alături de marele fotbalist Pele într-o croazieră?
R. A. : Da, mă bucur. Este important să stai în preajma lui Pele, el este parte a istoriei noastre și este un personaj foarte influent, dar nu cred că l-ar putea influența pe președintele Pandurilor să mă angajeze pe mine sau alți brazilieni.

Juniorii de la Pandurii se bat pentru locul trei 

Grupa de juniori B a clubului Pandurii a plecat ieri la Bucureşti pentru a participa la finala Campionatului Naţional de juniori. Gorjenii au fost învinşi de SF Gică Popescu în semifinala de la Craiova, la loviturile de departajare, dar vor juca totuşi pentru locul trei cu FC Argeş. Chiar şi clasarea în primele patru locuri din ţară a unei echipe de juniori este o mare performaţă pentru pentru gorjenii care se află la prima reuşită de acest gen. 

La semifinala de la Craiova, în retur, juniorii lui Eugen Pădureanu nu au fost la fel de concentraţi ca şi la meciul tur de la Târgu Jiu, începând pratic jocul de la 0-1 şi făcând jocul foarte greu pentru ei. După ce au reuşit egalarea pe final de meci prin Ionuţ Constantin Pandurii au pierdut la loviturile de departajare. „La loviturile de departajare cei de la Gică Popescu au fost mai norocoşi iar ca o concluzie, cred căneşansa lor de la Târgu Jiu când au avut mai multe baloane trimise în bară s-a transformat acum în noroc la penaltiuri unde gazdele au învins cu 3-2” a declarat secretarul general Daniel Băloi care azi va fi prezent la finala de la Mogoşoaia. Pandurii vor juca de la ora 18 finala mică cu FC Argeş iar în finala mare se vor duela de la ora 20 SF Gică Popescu şi Poli Timişoara.  
Daniel Băloi a remarcat parcursul bun al juniorilor de la Pandurii dar şi performanţa realizată de a ajunge în această fază a întrecerii: „Chiar dacă au pierdut acum trebuie remarcat rezultatul obţinut de copii noştrii şi parcursul bun pe care l-au avut. Ei vor juca totuşi finala mică, marţi de la ora 18, la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, întâlnind pe FC Argeş pentru medaliile de bronz. Trebuie felicitaţi pentru rezultatele de până acum şi trebuie puţin urecheaţi pentru modul în care au abordat acest retur cu Gică Popescu. Dar sunt copii şi vor avea destul timp să se obişnuiască şi cu victoriile şi cu eşecurile pentru că aşa e viaţa de fotbalist şi nu e făcută numai din succese.”



Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: