Cum a fost afectată economia Gorjului

Gorjul se află printre primele zece judeţe din ţară în care economia a scăzut surprinzător în perioada de recesiune. Un lucru îmbucurător este însă nivelul salariul mediu preconizat pentru anul în curs.

Economia judeţului nostru a fost afectată cumplit de recesiunea din ultimii ani. Potrivit unui studiu publicat pe econtext.ro, Gorjul se află pe locul şapte în topul scăderilor. Astfel, după doi ani şi câteva luni de criză, economia gorjeană a sărăcit cu 483 milioane de lei, o scădere de la 9,59 miliarde de lei până la 9,11 miliarde de lei. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, ne situăm pe locul 24, printre judeţele ţării, în anul 2011 având un număr de 76.900 de angajaţi.

SALARII

Surprinzător, acelaşi site, situează Gorjul ca fiind al treilea judeţ din ţară privind valoarea salariului mediu. După Bucureşti şi Ilfov, în Gorj salariul mediu din acest an va ajunge la 1.597 lei, cu aproximativ un sfert mai redus decât în Bucureşti. Urmează judeţul Prahova cu un salariu mediu de 1.522 lei şi Constanţa cu 1.503 lei.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: