„Domnilor arbitri, lăsaţi-ne să jucăm şi nu mai influenţaţi rezultatele!”

Meciul cu CFR a adus în prim-plan din nou arbitrajul, iar cel care a scos în evidenţă greşelile care se fac mai ales împotriva echipei sale a fost antrenorul pandurilor. Sorin Cârţu a acuzat ieri greşelile de arbitraj de la meciul de cupă dar şi pe cele de la jocuriledin campionat, Pandurii fiind deseori afectaţi de anumite greşeli despre care tehnicianul pandurilor a vorbit la mementul respectiv, pentru ceea ce a spus arbitrilor fiind deseori trimis în tribună de aceştia. 
Pandurii nu se poate lăuda că a fost ajutată de arbitrii în acest retur, nici în tur echipa din Târgu Jiu nefiind răsfăţată de cavalerii fluierului. Numai suspendările luate de Sorin Cârţu au dovedit că Pandurii nu sunt chiar foarte iubiţi de arbitri, nu totdeauna greşelile acestora fiind doar neintenţionate. 

„Nu suntem fiii ploii să îşi bată joc de noi toată lumea”

Antrenorul echipei Pandurii a pornit ieri un atac vehement la adresa arbitrajelor de care spune că are parte echipa sa, apreciind că Pandurii a fost dezavantajată clar la unele meciuri din campionat: „Aş vrea să trag un semnal de alarmă că nu suntem fiii ploii să îşi bată joc de noi toată lumea.” Tehnicianul a amintit de episodul meciului cu FC Braşov când nu s-a acordat penalti la faza accidentării lui Raskovic aceasta fiind doar una dintre fazele incriminate: „Am fost prejudiciaţi şi în timpul campionatului, când, un penalti mai clar decât cel de azi, la Raskovic, în meciul cu FC Braşov, nu s-a dat, iar jucătorul nostru a fost trimis în stare de inconştienţă la spitalul din Târgu Jiiu dar tot nu ni s-a dat nimic. Acum iar am avut penalti care nu s-a dat la acest meci.” Arbitrii şi-au creat un obicei de a taxa Pandurii pentru că e o echipă mică iar acest aspect îl nemulţumeşte pe Cârţu: „Pe noi toată lumea ne taxează în acest mod. Vor să se respecte competiţia dar noi nu suntem respectaţi! Să ne respecte şi dacă suntrem slabi să pierdem cum am pierdut şi în alte meciuri, cum a fost cu Dinamo sau Urziceni, meciuri în care nu am ridicat nu ştiu ce pretenţii. Dar au fost alte partide care ne-am exprimat într-un mod eficient dar ne-au taxat arbitrii şi nu am câştigat. Vrem să nu mai fie influenţat rezultatul jocului de arbitri”.

Cârţu e foc şi pară pe arbitri

Cârţu a făcut un apel la arbitri să nu mai influenţeze rezultatele jocurilor şi a amintit de faptul că el mereu a avertizat asupra acestor cazuri care acum au ieşit în evidenţă în ultimele zile: „Domnilor arbitri, vrem să nu mai fim împiedicaţi să jucăm. Lăsaţi-ne să jucăm aşa cum ştim şi nu mai influenţaţi în nici un fel nici exprimarea jucătorilor şi nici rezultatele. Treziţi-vă odată, domnilor arbitri, după tot ce se întâmplă, pentru că nu cu noi se întâmplă ce se întâmplă acum, ci cu voi, deşi noi vă acuzăm de atâta timp de astfel de lucruri. Ceea ce s-a întâmplat azi şi ieri e o dovadă în plus că nu ţipăm degeba de atâta timp şi că munca noastră este prejudiciată de către acest sector al arbitrajului.”
Referitor la ceea ce se întâmplă acum în arbitraj, Cârţu a precizat că e doar începutul, urmând ca avalanşa să se pornească în curând: „Eu nu zic că e aceasta avalanşa, ci e doar bulgărele care pleacă din vârful dealului pentru că şi la avalanşă nu pleacă toată zăpada, ci se rupe întâi o porţiune şi apoi se porneşte”.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: