Ecologiștii și săpunul

21 Jump Street e o comedie haioasă și fără mari idei subtile împrăștiate prin ea. Totuși, una e de reținut: în ultima vreme se observă o schimbare de roluri în liceele și anturajele de tineri în general. Băieții cool nu mai sunt sportivii proști, arătoși și țărănoi. Polurile s-au inversat și acum cool au devenit ecologiștii, băieții buni și sensibili, hipioții moderni, genul de tineri implicați în orice cărora le pasă. Oengiștii, dacă vreți.

Citeam recent o știre în care iubita oficială a lui Leonardo di Caprio (nu românca despre se tot spune c-ar fi) se plângea de faptul că acesta este atât de obsedat de bunăstarea ecosistemului încât face duș doar de două ori pe săptămână, ca să protejeze resursele de apă, și nu folosește deodorant pentru că e produs artificial. Auzi, dom'le! Și noi care credeam că toți oamenii ăia din tramvai și autobuz care ne terorizează vara cu veverițele umede de la subsiori sunt niște nesimțiți care nu se spală. De fapt, erau ecologiști. Ai auzi, Dragoș Bucurenci- Așa se face, tati! Ia să te văd eu cum mai faci pe ecologistul după ce renunți la dichiseala aia a ta. Și mai ales cum mai faci pe homosexualul, că am auzit că și brânza adunată în anumite unghere ale corpului ar fi la fel de ecologică și de apreciată de către pasionații de natură.

Cea mai mare dovadă de ipocrizie mi se pare că țara din care provine acest nou curent eco este tocmai America. America, țara camioanelor uriașe și-a automobilelor cât niște camioane mai mici. Țara cea mai poluantă până de curând și cu autostrăzi doldora de mașini cu motoare uriașe, de 5-6 ori mai mari decât cele cu care suntem obișnuiți noi, europenii.

Teoria mea referitoare la ecologie o știți. E preluată de la George Carlin și îmbunătățită. Vedeți-vă de treabă, dragii mei. Planeta va supraviețui mult timp după ce noi vom da greș. Biata de ea, a trecut prin dezastre mult mai mari decât o amărâtă de pungă de plastic aruncată pe jos. Până una-alta, să ne protejăm pe noi începând cu nasurile și să ne spălăm mai des.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: