„Lotul doctorilor” rămâne după gratii până de Moş Nicolae

Tribunalul Gorj a decis ca mai mulţi membri ai reţelei pe care autorităţile române au destructurat-o vara trecută după implicarea oficialilor din serviciile secrete americane să rămână în stare de arest preventiv în următoarea lună. De abia de Moş Nicolae magistraţii vor mai lua în discuţie prelungirea din nou a mandatelor emise acum, deşi toţi cei care au ajuns după gratii în urma unor razii ale mascaţilor au făcut recurs şi îşi pun speranţele în Curtea de Apel Craiova. Gorjeanul considerat „creierul” afacerii anchetate inclusiv de FBI şi Secret Service, Horaţiu Bălănescu, a solicitat aproape săptămânal să fie pus în libertate, stomatologul din Bumbeşti Jiu neavând deocamdată succes în faţa magistraţilor.

„Prelungeşte arestarea preventivă a inculpaţilor Bălănescu Dragoş-Ioan, Bălănescu Horaţiu-Daniel, Iovan Mic Constantin-Romeo, Crangă Florian-Ciprian, Bărbulescu Ilie, Medeleanu Ioan-Remus, Adam Laurenţiu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 07.11.2011 şi până la 06.12.2011, inclusiv”, se arată în decizia instanţei gorjene, magistraţii de la Târgu Jiu decizând însă şi punerea în libertate a altor membri ai grupării respective, membri consideraţi acum mai puţin importanţi. „Respinge propunerea de prelungire a duratei arestării preventive cu privire la inculpaţii Spătariu Octavian-Petru, Grigorescu Damian-Dumitru-Constantin, Papavă Dorian-Sebastian, Stan Liviu, Ţărăngoiu Marius şi Carcalicea Florin-Daniel şi dispune punerea în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză”, se arată în decizia judecătorilor.

Conform anchetatorilor, românii vindeau fictiv pe internet bunuri pe care nu le aveau, dar care erau interesante pentru americani. Astfel, a înflorit o afaceri de zeci de milioane de dolari, pe care DIICOT a reuşit să o stopeze în vară, la vreo trei ani după ce în America se făceau primele arestări în acest caz.

„În această modalitate au fost induse în eroare aproximativ 1000 de victime. Prejudiciul total cauzat până în prezent este de aproximativ 20 milioane USD”, conform unui comunicat al DIICOT.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: