Mischie, "iertat" de un an de puşcărie la Tribunalul Hunedoara

 O instanţă de judecată din judeţul vecin a decis ieri să îi reducă lui Nicolae Mischie din pedeapsa primită iniţial în dosarul contrabandei cu maşini. Fostul şef al judeţului spune că are convingerea că pedepsele primite de el la diferite instanţe vor fi diminuate pe măsură de dosarele vor fi judecate la instanţe superioare. 

O instanţă a Tribunalului Hunedoara i-a redus ieri lui Mischie pedeapsa de trei ani la una de doi ani, cu suspendare, într-un dosar în care era acuzat de contrabandă cu maşini. " În data de 06.04.2009 instanţa a admis ca fondate apelurile introduse de partea civilă Autoritatea Naţională a Vămilor Bucureşti prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova şi inculpatul Mischie Nicolae împotriva sentinţei penale nr.420/2008 pronunţată de Judecătoria Deva, judeţul Hunedoara şi a desfiinţat în parte sentinţa atacată şi în consecinţă. A aplicat faţă de inculpatul apelant Mischie Nicolae disp.art.74, 76 lit.c şi e teza 1 Cod penal şi a stabilit următoarele pedepse :
- 2 ani închisoare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală prev.şi ped.de art.273 din Legea nr.86/2006 (fost art.178 din Legea nr.141/1997), cu aplic.art.74 şi 76 lit.c Cod penal şi pedeapsa complementară a interzicerii pe timp de 2 ani a drepturilor prev.de art.64 al.1 lit.a,b şi c Cod penal ;
- 2 ani închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune prev.şi ped.de art.215 al.1 şi 2 Cod penal cu aplic.art.41 al.2, 74 şi 76 lit.c Cod penal ;
- două luni închisoare pentru infracţiunea de fals în declaraţii prev.şi ped.de art.292 Cod penal cu aplic.art.74 şi 76 lit.e teza 1 Cod penal ;
- două luni închisoare pentru infracţiunea de fals în declaraţii prev.şi ped.de art.292 Cod penal cu aplic.art.74 şi 76 lit.e teza 1 Cod penal ;
 În baza art.33 lit.a, 34 lit.b şi 35 al.1 Cod penal a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii pe timp de 2 ani a drepturilor prev.de art.64 al.1 lit.a,b şi c Cod penal.
A înlăturat aplicarea art.86/1, 86/2, 86/3 şi 86/4 Cod penal privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În baza art.81 şi 82 Cod penal a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei rezultante de 2 ani închisoare pe un termen de încercare compus din durata acesteia la care se adaugă un interval de timp de 2 ani. A pus în vedere inculpatului disp.art.83 şi 84 Cod penal. 
 A stabilit că în cauză are calitatea de parte civilă Autoritatea Naţională a Vămilor Bucureşti reprezentată în prezent prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara şi a constatat că ANAF Bucureşti şi Biroul Vamal Tg.Jiu nu au calitatea de părţi civile în cauză. A stabilit cuantumul despăgubirilor civile cuvenite părţii civile Autoritatea Naţională a Vămilor Bucureşti reprezentată prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara la 29.083 lei RON la care se adaugă majorări de întârziere calculate la debitul de 22.066 lei RON, începând cu data de 19.05.2006 şi până la achitarea integrală a debitului.
A menţinut în rest dispoziţiile sentinţei atacate. 
 A respins ca inadmisibil apelul introdus de partea civilă ANAF Bucureşti prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara împotriva aceleaşi sentinţe. A obligat partea civilă ANAF Bucureşti prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara la 100 lei cheltuieli judiciare în apel.
Decizia Tribunalului Hunedoara este supusă căii de atac a recursului în termen de 10 zile nefiind definitivă", cam asta s-a decis ieri la Deva.

 Mischie se consideră în continuare nevinovat

 Nicolae Mischie a primit mai multe pedepse cu executare sau cu suspendare în cele patru dosare în care este judecat la diferite instanţe din ţară şi afirmă că are convingerea că toate aceste pedepse îi vor fi reduse de instanţele superioare. "Nu au bază nici pentru pedeapsa aceasta de doi ani, dar probabil nu au putut să reducă totul dintr-o dată. Mai sunt căi de atac, nu-i problemă. Este pentru mine însă o dovadă că mai sunt şi oameni care gândesc şi nu fabrică probe. Normală era achitarea, dar probabil mai sunt şi alte interese. Eu am convingerea că, pe parcurs, adevărul va ieşi la iveală şi voi putea să-mi dovedesc nevinovăţia", afirmă Nicolae Mischie.
 Fostul preşedinte al CJ Gorj a fost judecat la Tribunalul Hunedoara pentru infracţiuni la regimul vamal, după ce procurorii gorjeni l-au acuzat că atunci când era în funcţia publică, şi-a înmatriculat două maşini aduse din străinătate fără să achite taxe vamale pentru ele. Maşinile ar fi fost înmatriculate pe o firmă pe care Mischie a avut-o în zona defavorizată Mătăsari, fostul preşedinte al CJ Gorj negând mereu acuzaţiile ce i-au fost aduse.


Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: